07 January 2009

Hari-hari yang busy

:off:

Ting Tong~
waaa..aku uda lama xupdate blog nih!!..sori wat kwn2 yg tercari2 daku..almaklumlah awal2 sem ni semua benda mo kena settle kan secepat mungkin..such as..

AddDrop subjek..memandangkan minggu add-drop subjek lum habis, aku dan kwn2 xmelepaskan peluang utk mendrop dan menukar subjek2 yg xberkenan di hati dgn mengadd subjek2 yg okay dan senang2 nak skor..lgipun sbnarnya ianya bergantung kpd lectrer dan dlm erti kata lain kami akan mendrop kelas2 yg diajar oleh lect2 yg xmsk dihati kami ngn lect2 yg blh la utk mdpt grade yg ok..means..result kita ni pun bergantung ngn lectrer jgk..tp xla 100%..cukup stkat 30%..xkan nak msk dlm kelas lectrer yg kdekut markah kan??..kita pun nak jga lectrer yg leh bg markah yg baik2..even aku tahu kita pun patut usaha kan??..mmg la usaha jga..tp xkan susah sgt mo bg markah yg ok2 dgn hasil usaha yg kita buat 2..*ceh..cam luahan sesi dari hati ke hati je ni*..huhu..dah..cukup2 farina..nnt xpasal2 ada yg terasa hati..xbaik~

Shooping..membeli bermcm2 brg like brg2 peribadi mcm shampoo, colgate, berus gg, shower bath, sbun cuci kain..etc..memandgkan sem baru..soo, kami yg sdah kehabisan benda2 2 xmelepaskan peluang utk bershoping sakan di c-mart dan jitra..xhabis sehari bershoppg..hari berikutnya kami pergi lg ke Sungai Petani (SP) yg memakan masa 45minit perjalanan dr UUM dgn hajat utk memborong kasut2 yg cantik2 dan selesa utk dpakai ke kuliah.namun,kami balik ngn kehampaan sbb xbyk pun kasut yg lawa2 di situ..dan aku hanya membeli sepasang kasut di VINCCI..tu pun last choice..dah tak ada pilihan lain..mo tak mo kena beli jgk sbb aku hanya ada sepasang kasut shj utk ke kuliah..ada juga ksut high heels..tp aku sdah xlarat utk memakainya ke kuliah kerna aku berjln kaki ke kuliah sbb mls utk menunggu bas dan mgambil kputusan utk berjalan kaki shj secara berjemaah ngn kwn2..beli baju??...ooo!!..katakan tak nak pada baju2 yg dijual biarpun sale sehingga 70% kerna aku sdg berjimat cermat dan menyimpan duit semata2 ingin pergi menjelajah GENTING HIGHLAND pada cuti mid sem yg akan dtg...Genting~ here we come!!..buat siti dan girah..jgn lupakan hajat kita tu yaaa~

Sticker Car..aku baru settle menghantar borang yg telah siap diisi dgn lengkapnya berserta segala maklumat yg diperlukan oleh pihak office..hrp2 pengetua blh approve dgn cepat. dan aku blh la settle ngn UK dgn segera..oh ya..4 ur infmation..sticker kereta ni mst di apply utk membolehkan mereka2 yg mmpunyai kereta or motorsikal *apa shj kenderaan yg berenjin..lori pun blh bwk*..janji kena apply sticker ni klu tak mahu disaman oleh pihak unit keselamatan (UK) uum..so, aku pun termasuk dlm golongan yg kena apply sticker 2 sbb aku bwk kereta..bkan aku laa..tp cazen aku yg duduk kolej muamalat..dia baru sem 2..dia xblh apply..so bg budak2 yg bawah umur sem 3 kebwh, mgikut peraturan AUKU, diorg ni xblh bwk kenderaan..so, klu dia yg apply..mmg sah2 la xdpt..so, *berapa byk so laa* mmndgkan aku pun slalu guna keta dia 2 dan mmg dah buat mcm hak milik sendiri akan cuba tlg apply sticker 2..merapu pjg2 lg agar entri kali ni nmpak pnjg berjela..harap2 esok hal ni dah blh settle..

Pergi ke pusat Praktikal sbb mo drop praktikal..hoho~..pasti korg tertanya2 knp aku drop praktikal tersebut walhal benda itu dlm erti kata lain amatlah penting...waaa~sob2..:girl_1:..aku xblh mo ambil praktikal sem dpn sbb sem dpan aku kena smbung study lg..dan inilah berita buruk yg aku mo kabarkan pada kalian semua..huhu..kesat air mata..hohoh...then, means aku xhbis study lg la sem ni..sem dpn aku masih bertapak disini dan menghabiskan hari tua ku utk belajar ilmu2 ekonomi ini..hehe..ni laaa...sapa suh tak blajar rjin2..main jaa kerjanya...padan muka kena extand lg satu sem..urm~..punah harapan utk bertunang bulan september ni..xpa2..kita extand juga hajat tersebut ke bulan febuari thn dpn..hehehe...*mmg dlm plan mo tunang 14-02-2010..tatkala hubungan cinta kami mencecah 7 tahun..huhu*...then..so,aku xwat la praktikal..tukar ngn ambik 2 subjek dgn pemberat 3000..xpa la..sama jgk nnt grad ngn budak2 yg wat praktikal..ooyaaa~..ckp psl praktikal..aku xbuat lg surat yg nak kena hantar pegi tmpat yg aku suppost pegi tuk wat praktikal..hantar surat utk memaklumkan yg xjadi mo buat praktikal..urmm..nnt hari jumaat la aku buat..next week sdah blh pos..

Sesi mencantikkan bilik..hee..memandangkan sem ni aku duduk sorg ja..sbb rumet aku sdah lari pindah blok..soo..aku tinggal la sorg..best gila duduk sorg dlm bilik yg xberapa besar ni..means..aku bebas melakukan apa shj yg aku suka mo buat..melalak dan tidur hingga sore..dan..xperlu utk menjaga hati siapa2 lg..hukkk~..then, aku pun blh dgn bebas dan dgn kekreatifan aku utk menghias bilikku agar ianya kelihatan sweet dan ceria~...stkat ni bilikku blum spt yg aku inginkan memandgkan duit poket semakin susut dan tidak mampu membeli apa yg aku inginkan..dan belum pergi ke tesco mergong utk memborong cute stuff yg ada di sana...diatas kesukaan ku duduk sorg dibilik ini..jangan la ada pihak2 yg menyalah erti kan diri ku ini seperti kera sumbung sumbang mahupun katak hijau di bawah tempurung..or..seperti penjual2 ikan yg ada..or..menilai aku dgn pelbagai lg peribahasa yg xberapa berbahasa bunyinya..dont judge a book by its cover~..waaaah!!..farina sdah mengeluarkan kata2 hikmah yg serba serbi bunyi nyaa...apa2 pun yg diperkatakan..aku mo ulang lagi sekali ayat ku tersebut..dont judge a book by its cover..yeaah!!

okehlaa...aku rasa..cukup setakat ini utk hari minggu ini..aku akan update lagi dari masa ke semasa *bila aku free dan ada cita yg akan dikongsikan*...oklaa...hari ni 10 muharram..selamat berbuka puasa kpd Muslimin dan Muslimah yg berpuasa..dan utk diri sendiri juga..semoga amalan kita diterima oleh-Nya..dan dgn keikhlasan hati sama2 lah kita berdoa utk kesejahteraan diri kita, keluarga kita, dan kwn2 kita..dan tidak dilupakan kpd saudara2 islam kita yg teraniaya dgn kejamnya di negara lain..smoga Allah melindungi mereka..amiinn..



4 comments:

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

ohhoi bz betol kau...
ahahaha..

NoTy But Nice Zhoe said...

membz yer?? ciannyer... nway, tul tu, add subjek yg sng skor, yg tak buat kta sakit kpla jiwa hehe...

shopping2 atu jgn lupa org d sini ah.. ampit2i la.. hehe

su said...

kak su dulu pon dok sowang dlm bilik...kawan sebilik tukar bilik! sronotttt kan! hehehe!

+ iNaMoRaTa + said...

a'ah ujie..
teramatlah bz..


zuin..
yaa..tp lectrer yg baik itu amat penting..heee
mbah..kan bekirim apa kita dang?..


kak su..
seronok amat~
tp kkdg boring jgk..sunyi..hehehe