19 November 2014

Air Susu Lebih Pekat Dengan ESP

Selamat Sejahtera Semua..

Untuk contest soalan saya petang tadi di "facebook"..

Banyak tapi cair VS sedikit tapi pekat
Ibarat
2 gelas air biasa VS 1 gelas air susu fresh milk
Yg sedikit itu lebih mengenyangkan.

Jawapannya ialah :

"Air susu ibu selepas pengambilan ESP Shaklee.."

Cuba lihat gambar di atas.Inilah perbezaan yg dapat kita lihat sebelum dan selepas pengambilan ESP SHAKLEE..Susu ibu lebih nampak pekat dan berlemak..

Kenapa??
Komponen utama susu ibu ialah PROTEIN dan KALSIUM. Dengan pengambilan ESP sebagai sumber protein utama untuk ibu menyusu memang sangat membantu untuk menda
patkan air susu ibu yg lebih pekat.

Susu pekat/hindmilk ini terdiri daripada kandungan air rendah dan kandungan lemak yang tinggi. Hasilnya ramai ibu2 yang mendapati bayi mereka cepat kenyang, tidur lebih lena dan kurang meragam..Saya juga mendapati Baby Dhaafiya cepat kenyang walaupun menyusu sedikit..Kadang-kadang saya pun confuse Baby Dhaafiya ni kenyang sudah ka atau belum..Ternyata ESP sangat-sangat membantu..
 
Bukan kata air susu cair yang banyak tidak baik..cuma air susu cair/foremilk ini terdiri daripada kandungan air tinggi, kandungan lemaknya rendah. Ianya hanya dapat menghilangkan dahaga bayi dan kenyang sekejap saja..Itulah ramai ibu-ibu yang rasa air susunya tidak cukup untuk bayi mereka walhal air susu sudah melimpah ruah..
 
INFO : Tidak semua susu ibu mengandungi zat dan khasiat lengkap kerana gaya hidup dan cara pemakanan yang tidak teratur menyebabkan air susu ibu kekurangan nutrisi.

Testimonial :


TAHNIAH kepada Nurulanizan Tasim di atas jawapan yang tepat..Ramai yang jawab 'Susu Ibu'..Memang betul tapi kurang tepat..Yang banyak tapi cair juga air susu susu..Tapi sedikit tapi pekat ialah Air susu selepas pengambilan ESP Shaklee

Terima kasih semua..Next Time saya buat contest lagi ya..Jangan jemu untuk menyertainya...


Hubungi saya untuk tempahan dan mengetahui bagaimana anda boleh mendapatkan produk Shaklee dengan harga diskaun.

Facebook: Norfarina Jaafar
Shaklee ID: 892262
Emel/ YM: farinajaafar@gmail.com
SMS/ Whatsapp: 0134133609

14 November 2014

Presenting My Princess

Alhamdulillah..Saya selamat bersalin pada 5 September baru2 ni for 2nd baby..And its normal delivery Alhamdulillah..

Nama : Nur Amieera Dhaafiya
D.o.B : 5 Sept 2014
P.o.B : Rafflesia Medical Center

Semoga anak mama ni jadi anak yang solehah..

13 November 2014

Aqil dan Omega Guard Shaklee


Kisah Aqil dan Omega Guard Shaklee

Saya semakin jatuh cinta dengan produk-produk Shaklee..Mana taknya..Anak-anak sihat tanpa sebarang ubat-ubatan..Dijadikan cerita..Seminggu yang lepas,Aqil kena selesma dan batuk..Ok sakit yang Buy 1 free 1..Alhamdulillah nasib baik dia tak demam..Kalau demam memang cukup pakej..

Aqil Amsyar sebenarnya tak suka makan Omega Guard..Masa tu mungkin kami paksa dia makan..Ayah peluk Aqil kuat-kuat,Mama picit minyak dia masuk mulut..Lama-lama mama serender bila dia asyik mengamuk tak mahu..Tapi silap saya,saya tak pernah bagi dia then suruh dia makan sendiri..Saya akui itu mungkin kerana dek takut dia tercekik..Saya letak dalam susu..Dia rejek susu..So saya bagi Aqil Mealshakes dan Chewable Vitamin c saja..

Awal bulan Promo Omega..Kena-kena lagi camera Hp note 3 saya baru tiba-tiba baik..Semangat ambil botol Omega Guard then terus suruh Aqil buat iklan..Haha..Baby Shaklee saya jadi model saya sendiri..Then tiba-tiba dia buka botol..Ambil sebiji Omega Guard..Terus kunyah masuk mulut..Siap mintak 2 biji lagi..

Alhamdulillah..saya rasa gembira sangatttt bila Aqil dah boleh makan Omega Guard dengan sendiri..Dari hari tu..Saya tak payah paksa Aqil ambil Omega Guard lagi..Dia pandai minta sendiri..Dan kerana usaha saya beri Aqil Omega Guard + Mealshakes + Chewable Vit C juga..Alhamdulillah batuk dan selesma dia sekejap saja sembuh..dannnn saya tak perlu bawa dia pegi klinik lagi dan membuang duit RM50 hanya untuk mendapatkan perkhidmatan yang saya sendiri boleh rawat dengan beri supplement yang natural untuk anak-anak saya..Ya lah kamu pun tahu..Paling-paling doktor akan cek begitu-begitu lepas tu bagi ubat..Tiba time bayar..Allah macam tak berbaloi rasanya..

Sebotol Omega Guard ada 90biji..sehari sebiji boleh tahan 3bulan tauu untuk anak-anak..berbaloi sangat..Lepas tu bagus pula untuk otak,jantung,kulit,paru-paru dan banyak lagi khasiatnya...




Saya adalah pengedar sah Shaklee anda
Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya di
No : 0134133609/whatsapp (Farina)
Email : farinajaafar@gmail.com

05 November 2014

Amalan Mudah Untuk Menambahkan Susu Badan

Amalan Mudah Untuk Menambahkan Susu Badan

Amalan Mudah Untuk Menambahkan Susu Badan

1-Baca selawat ke atas Nabi 

Sebelum menyusukan anak atau mengepam sus,mulakan dengan membaca bismillah dan selawat . Niatkan supaya susu cukup utk anak.( boleh juga baca selawat seperti selawat dalam tahiyat juga boleh) 

2-Baca surah Al Baqarah Ayat 60 

Letakkan tangan di payudara , usap dan doa kepada Allah dalam hati agar murahkan rezeki anak dan kita mampu keluarkan susu yang cukup untuk anak, sekurang-kurangnya sehingga anak berusia cukup 2 tahun. InsyaAllah.

3- Perbanyakkan istighfar

Baca astagfirullahalazim. Ulang dan ulang dalam keadaan dalam hati berserah dan berdoa pada Allah. Istighfar ini kita mohon ampun pada Allah , kesali kesalahan kita yang dilakukan terdahulu sedar atau tidak , hati memohon agar dosa-dosa itu tidak menghijab rezeki anak yang masih kecil.

4- Berfikiran positif , positif dan positif.

Jangan cepat panik jika susu berkurang walau anak baru berusia beberapa minggu @ baru 6 bulan awal, susukan seperti biasa walaupun susu tak banyak.Yakin susu akan keluar dan jangan give up.

5-Kerapkan masa menyusu (direct feed)

Semakin kerap menyusukan anak, semakin banyak susu.Kosongkan payudara anda bermakna menghantar isyarat bahawa susu perlu dihasilkan lagi. Teori demand and supply – semakin besar permintaan , semakin banyak supplier perlu hasilkan permintaan.

p/s: Menyusukan anak adalah anugerah istimewa yang hanya dapat dinikmati oleh seorang Wanita yang bergelar IBU sahaja. Hargailah dan manfaatkannya sebaikmungkin. Semoga dipermudahkan urusan.

Sumber: Facebook
Amalan Mudah Untuk Menambahkan Susu Badan