31 January 2011

Senyap dua tiga hari

Hi koranggg...sudah beberapa hari senyap tanpa entry baru..maaf lah..i sibuk menjadi baby sitter...memandangkan my sist kena pegi out station for two days dekat Kuching..so,,dia minta i tolong jaga anak dia sebab hubby dia sekarang sudah balik lewat dari kerja since hubby dia sudah tukar kerja baru...i pun dengan besar hati sebesar besarnya menjaga anak fruit i yang sorang ni..lagi pun dia sudah pandai jalan...so,,tidak lah penat untuk jaga dia..sebab i tidak suka tgk dia merangkak dekat lantai jadi i akan mendukung dia dan mengawal pergerakan dia..rasa bimbang ja dengan kuman² bakteria bagai..hehe..

Memandangkan kena jaga anak buah i..i pun rasa malas sangat mau update blog sebab bila time faris ni tido saja,,i akan ambil kesempatan untuk buat kerja rumah..cuci kain,,cuci pinggan mangkuk,,masak...bila malam saja tambah la malas mau on9 sebab i sangat² penat...

Tapi best gila jaga budak sorang ni...telatah dia sangat la comel dan mencuit hati..kalau dia ada dekat rumah ni..meriah gila rumah..dan bila dia balik kk..sunyi saja rumah kami...hehehe...

Dua tiga hari tidak update blog,,macam kaku ja ayat² i kan...{grrrrrrrrrr}..baiklah tidak mau cakap apa² lagi...macam memang tidak best bila baca ayat kaku macam ni...hurrrmmm[!]...

Tengok video faris pandai jalan saja lah...

video

Faris sudah pandai jalannn..yeahhh...

 


26 January 2011

suka yang cantik² saja--yang jelek tamau[!]

Woott wooot...apa punya tajuk entryyy laa kan...debusshh[!]

Tapi itu lumraaahh hidup seorang manusiaa kan[?]..mau yang cantik² saja...kalau tidak cantik..tidak layannn okei[!]...{HAHA}...

Bila tidak cantik..Bila tidak femes..semua orang tidak mahu menyapa...



Tapi..bila cantikk...bila sudah femes...semua orang datang serbu...



Korang faham kan apa maksud i[?] HAHA...kalau tidak faham...Lu fikir laaa sendiri Nabilll...ngeee[!]

25 January 2011

Update blog dengan gigih

Achoooo[!]...grrr...demam pulak i...baru saja last week demam sampai menggigil kepala dan urat² saraf...minggu ni demam selsema pulak..Alhamdulillah..i dengar kawan² i kata bila kita sakit,,dosa² kecil kita terhapus...kan..kan...Alhamdulillah..kurang jugak dosa² i...Alhamdulillah...

Errrr....demam-demam pun gigih jugak kan i update blog..
ni la namanya semangat blogger tegar..hua-hua-hua...

Hari ni i dengan bapa i dan kakak i nombor dua pegi K.K...tidak plan pun..tapi sebab my uncle call semalam suruh datang opis dia hari ni sebab suruh isi borang kekosongan kerja dekat Syarikat dia...sebab due date dia besok hari...soo,,i dengan demam-demam ni kuatkan lah semangat juga pegi turun K.K..sampai K.K bapa i bawa pegi servay TV la pulak dekat shooping complex yang dekat dengan Syarikat uncle i...i pun ikuttt saja lah cuci mata...dan bab paling best bila ada pameran kereta...i pun buat la muka² comel dengan harapan bapa i boleh la terbuka hati untuk depo kan i sebuah kereta...{aauuuuwww}..tapi,,bapa i dengan lebih baik hati pula berkata..."kita cat baru saja la kereta wira kak ina tu yaaa..kasi cantik²"...(--,)...punahhhh harapan mau ada kereta baru...hua-hua-hua...tidak apalah...cat baru punnn kira baru juga kan..itu pun sudah kira buat hati i berbunga²..HAFIZ JIRA..jangan jeless...kamu osom la siapa yang dapat TiaRa okei sebab bapa mau cat baru juga tu kasi bagus...{weeeeee}

cop-cop..sebelum meng-akhiri entry...macam tidak best tidak ada gambar gadis cantik yang jadi cover entry kan...bukan gambar gadis streess tempoh hari...ni gambar gadis laaaagggiii cantikkk dari yang hari tu...keh-keh-keh...{mari cuci mata}...boifren i tidak marah pun korang cuci mata...bukannya i tayang ponggongg atau belahannn batas sayur pun kan...kwang-kwang-kwang..


Jangan terpikat-jangan terpikat dengan tudung i...i beli murah saja tu dekat aunty i...dann..sudah lama juga i tidak menshopping tudung or shawl...asek² adiikk i saja yg export untuk i dari Melaka...shawl² yang dia beli pun i belum pakai lagi...ngeeee[!]...baiklah,,mau rest dulu sebab esok i ada plan lagi...demam-demam pun kena la berkorban untuk kerjaya...(--,)>..

Sekian[!]


24 January 2011

what should i do[?]

Hyee guyss..i sudah juling² dari tadi asekkk mengadapp bendalah ni tidak pandai settle²...korang ada sollution ka macam mana mau buat nih[?]..

The problem is...when i want to follow anyone..seems picture tidak keluar apa² dan its zero..when i follow u..at my dashboard ada ur feeds but bila dekat kotak follower u all its nothing show up..It juz like follow privately...macam tidak besshh pula macam tu..T_T


See...


 {its look like this when i want to follow u}

Soo..howww[?]...i sudah buntu...ngeeee
DONEE[!] SUDAH SETTLE[!]...THANKSS KAK MISYAA..♥ U[!]

Wasaber Blogger

Pak Pung Pung Pak Pung Pung [bunyi kompang la weyh]...

Ada sesiapa nampak ka sesuatu yang new bertempek dekat gadget bar blog i nih[?]...nampak tak[?]..kalau tidak nampakk...i tempekk dekat mata kau[!]

WSB

Haaa...ambikkk kau[!]..sekarang sudah boleh nampaakk kan[?]...ngeeeee...jangan pandang i sinis okei i tau la i baru join this group which semua orang sudah bertahun² join...huhu...i baru mau aktif balik menjadi seorang blogger yang tegar kerana nuff i sudah menjerit² memberi semangattt...yaaaa,,tidak lama lagi boleh cash out sudahhh...errr,,lama juga laaa...separuh jalannn lagi...kwang-kwang-kwang...

tidak apaaaa...semangaattt WASABER...ehh[?]..salaahh...Semangaaattt FARINCESS[dot]COM....hoyyehhhhh[!]...

Harap² lepas join wasaber ni ramai laaa yang datang mengunjungi blog i yang tak seberapa dan tuan punya blog juga sangat² kerdil jika dibandingkan dengan blog² para wanita² yang cantik seperti blog irine-nadia - fatin-liyana - nadiabyu yang tak payah merengek² minta di follow semua orang yang sudah ada blog wajib follow...nuff diorang pun boleh kata gila² laaaa sampai beribu² untuk di cash out...Haammbiikk kauu[!] siapa mau bagi duit sampai beribu² macam tu...join contest punnn belum tentu lagi menang ka tidak..entah² menang saguhati pun dapat boucher RM100 hengettt saja[!]...jeleessss nyaaaa i..soo,,mari mula bloggwalkinggg up kan trafic dengan muka tak tahu malu minta di kunjungi....kuang-kuang-kuang...

23 January 2011

Emosi seorang unemployment[!]

Gila aaa weiii update lagi...ni mesti gara² stresssss tahap gila dewa ni...okei... 

attention : SANGATTT STRESSSS okei[!] 

Stress bukan apa..tensionn weiii asekk dok rumah saja manjang...24/7 di rumaahh..mau pegi kk mama tidak bagi..lagi i streessss...duduk rumah tiada mau buat apa ba beb[!]..Habis kemas umah masak tengahari lepas tu i mula lah mengadap bendaalah nii sampai malam...sampai kebas punggung i asyikkk duduk saja...paling² bangun pun untuk pegi makan,,solat,,mandi dan bilik air...asyekk duduk atas kerusi ni sajaaa..sampai perut pun sudah memboncitttt sebab posture badan tidak betull usus perut belipat bila asekkk duduk depan lappy ni saja...mata punnn bundar bandirr sudah minta dikasihani...rambut pula gugur asekk dahi bekeruttt saja[!]...hadeeehhhlaaaa[!]
See...i rasa datz gurl muka tidak berapa pun stresss bila dibandingkan dengan muka i sekaranggg yang gila tahap² maksima sudah kestressan diri..nasib baik pempuan ni muka sweet..ambik juga la sebagai cover entry...apa tidak stresss,,weekdayss kena buat kerja rumah..dari pagi sampai petang duduk teperaaappp saja dalam rumah...kuman bakteria pun hidup segan mati tak mahu mau mencemari diri ini...bila weekendd saja,,tidak boleh hangout...sebab kena ajar budak² tusyen...soo,bila masa pula aktiviti untuk penghargaan kendiri[?]...ni mula la i rasa macam ada anasir² jahat yang mula menguasai minda nihhhh[!]...mula nak fikir benda² mengarut ntahpape ni...dann mula lah nak emo tak pasal² lagi² dah dekat hujung² bulan ni..ha kannn..baru i cakap pasal emoo mula lahh nak menitikkk air mata ni...hukkkkhhh[!]...takpaa laa...esok petang baikkk i pegi anggkuttt future mother in law pegi pantaaii...boleh jugak santai²...mau bawa boifren,,sorry aarr i bukan jenis suka melepak berdua²an bersama boifrenn di tepi pantai...kalau dekat pantai Tg.Aru,kk tu boleh arrr i terima sebab ramai orang...ni kalau setakat pantai kenangan..baikkk tak payahhh karanggg jadi buah mulut orang² kampung saja...lebih baik mengelak bukannn...lagipunn takk besttt..kuang kuang kuang

Soo,,esokk confirmmm² i tidak jadi pegi kk..niat hati nak menumpang saja boifren pegi kk esok sebab dia kerja dekat kk...ppssstt,,jimat jugak minyak i..yo la kalau pegi sendiri duit minyak lagi...mama bagi RM50,,alih² jadi RM30 sbb kena isi minyak kereta RM20..Pastu makan lagi..alih² mau juga RM15...haaiiihhh laaa...begini punya hidup bagus tinggal dalam hutan..bila stress boleh lagi main kejar² dengan harimau ka...main sembunyi² dengan gajah ka...tidak pun main panjat² dengan monyet...kannnnn...makan[?]..makannn buah²an saja...tidak pun bakar ayam atau ikan...senang[!]...baiklah mula anasir tidak bersyukur melekat dalam diri...syuh-syuhh...hurrrrrmmm...

Baru ja i gembira² tadi siang sebab uppa i bank-in duit untuk beli beg baru....[makaceeeehhhh uppaa]...alih² kena stress balik...grrrrrrrrrrrrr[!]..sudahhh laa..i rasa i mau pegi naik bilik main make-up²...daaaaaaaaaaaaaaaa[!]

Blog i tidak sefemes Baim Wong

Hambikkk kauu[!]..

Kau ingat blog kau tu famousss sangaaat[!]..Baim wong lagi femes tauuu[!]..Pagi petang siang malam asyikk muka dia saja yang berlakon dan keluar TV...femes² jugak Baim..jangan nnt bila sudah femes Baim Wong tukar title jadi Baim Worno...amit..amitt ya Baim[!]..jangan sesekali menjatuhkan karier sendiri demi keseronokan dunia...Karang tiba² dekat atas kelepuk-kelepuk jatuh sampai bawah...EHEEEE[!]..

Gila ah Baim Wong sekarang sudah femes...Tak habis satu sinetron di Ria,,iklan sinetron baru sudah keluar..Baim Wong juga berlakon...Baim Wong okei bukan Abeng Wong...oppssss[!]...


I just mau cerita saja pasal Baim Wong...yang tu saja la..kalau mau tell pasal sinetron² apa yang dia berlakon pasti korang duluan yang tau..ye la,,i ni asyik mengadap lappy ni saja...tgk Baim Wong ni pun waktu iklan ja...HAHA...so,,tak payah bagitahu korang mesti sudah tahu kan...cuma i mau bagitahu link yang best untuk DownLoad sinetron² ni..macam² ada...Sejuta Cinta Marshanda pun ada...[kredit untuk wani-mikko]

Haa..selalunya famous link download cerita korea dan movie saja kan..kali ni korang boleh la download sinetron pula sampai muntah...ya lah..kan sinetron ni sampai beratus² episod kan...hehe...tabah lah ya demi minat..ngeh-ngeh-ngeh


Penamat entri : i mau pegi kk besokkk..tapiiii,,i takut mau tanya bapa i...huhuhu...

21 January 2011

i sudah reject u

Mood : macam mo moody² saja ni..haiihhhh laa[!]

I heran la...selalu sangat hantar sms dekat i..almost every dayyy okei..kalau sekali sehari takpa...ini tidak...mau nya hantar sms sampai 2-3 kali dalam sehari...kalau bagi duit takpa..ni asyikkk nak memenuhkan inbox msg i saja...ingatkan lah buah hati pengarang jantung yang sms..upenyeee ko lagi...ko lagi..ko lagi balik²..haaaihh laaa[!] FADE UP[!]..karang i tukar nombor lain karang...baru kamu tau i sudah tidak jadi pengguna setia celcom...ehee...yaa,,celcom offer ba yang hantar sms hari² dekat i...bukan mamat jiwang ka sugar daddy ka..bukann..tapi itu taukeee CELCOM asyik mau bagi offer saja sama i[!]...i bukan tamau...mau kalau free² ni..masalahnya,,guna RM1 dulu baru dapat free...sehenggeettt ko ingat tak banyakk ka[?]..banyaakkk dowwhh...kalau setakat RM1 untuk free 1000 sms untuk 24H bek tak payahh..i tidak main sms pun...siapa la i mau sms sampai 1000 tu..sudah tu kena guna dalam 1 hari saja...ooohhh...tidak payah...tidak payah...




Soo,,kesimpulannya di sini...korang tahu ka macamana mau stop kan dari asekk terima sms dari tauke CELCOM ni[?]..jangan jawab suruh tukar nombor..i lepuk u karang[!]..tu i boleh pikir sendiri...

P/s buat tauke CELCOM yang asekkk nak mengorat i...i sudah reject u[!]..pleaseee jangan la hantar sms berbaur keuntungan tu lagi...i beg u[!]..

My Little Nephew

Korang semua pergi kerje eyh[?]..i duduk rumah saja...makan tidur makan tidur...cop[!]..tak tak..i ada kerja juga..buat kerja rumah sebab mama i seorang yang bekerjaya...memandangkan rumah i tidak ada orang gaji dan tidak pernah ada...soo,,i dan adik beradik kena tolong buat kerja rumah dan mama yang akan masak...memandangkan kakak i seorang sudah berkahwin dan tinggal berasingan,,adik² i yang lain masih belajar..i la kena buat kerja rumah sorang² T____T...sakit belakang memang sudah lali dalam kehidupan i..makanlah panadol extend...no no[!]..i tak makan pun...nanti i mau pegi buat body massage dekat kk hoyeehhh kakak i janji mau spend...yea yea..

Baiklah..mari bercerita tentang my nephew yang sudah berumur setahun lebih dan hoyehhhh dia sudah pandai jalan..dan yang paling penting...dia sudah tahu kegunaan HenPon...when we say 'HELLO'..dia pun akan letak HP tu dekat telinganya...dan bila orang suruh cakap dekat telefon..dia pun cakap bahasa dia yang i pun tidak faham..ngeee..sangat mencuit hati....dannn..yang paling penting...dia pandai sudah begambarrrr...bila tgk gambar² dia yang kita snap mesti dia akan senyum...dan paling tidak boleh blah,,dia suka tgk video² nya yang diambil..kalau dia nangis,,bagi saja tengok koleksi video nya..pasti dia akan ketawa dan tersenyum sendiri²...

Mari tengok gambar² yang kami ambil sendiri bersama²...







He is so adorable kannn...

Oh ya..yesterday my aunty tell me about an available job at Pusat Anak Permata as a PEMBANTU MURID  N17 with salary RM1200 after plus allawonce..and the job discription is like working as a baby sitter...something like that la..just like at the Nursery...i want to apply but i think i can't...hua-hua...its because,,i cant 'cuci berak budak'...hua-hua T___T..seyes i canttttt[!]...but,,if they is my anak,,my adik,,my cuzzie or my anak fruit i can laaa...but,,ini anak orangggg...hua-hua againnn...i canttt[!]...Please Allah give me strange...should i apply or not...oh ya,,other task i can do it...expertt[!]..like kasi mandi budak,,kasi makan budak,,kasi pakai baju budak,,lap hingus budak,,etc...but,,just this thing i sangaaatttt² la TIDAK BOLEH[!]....hua-hua...T____T....

Ohmai...english i memangg broken[!]...abaikannn[!]

20 January 2011

tengok tv dengan miow²

Sudah lama tidak update..

Cerita semalam sila abaikan...yang pasti biarlah semuanya terkubur...rilek² sudah...nnt karang tak pasal² hingaq bingaq lagi..tak mau la i kecok² ni...nanti kesian dekat uppa i tak pasal² depa gaduh nanti..yang penting,,i silent saja...biarlah apa orang mau buat dengan i...biaq pi ja la..

Awat ceq cakap lagu ni[?]..takda pa..ceq qindhu dengan negeri Kedah Darul Aman...off course evrything yang ada dekat Kedah nu...and mostly..makanan² dia bebbb[!]..superrrrbbb[!]..meleleq ayq liuq cek...sluuurp...

Baiklah...mari² kita tengok anak² miow i yang sudah besar...hehe..actually,,15 dec hari tu my miow hitam sudah selamat melahirkan 5 ekor anak...namun,,3 ekor telah selamat dikebumikan...so,,tinggallah hanya 2 ekor..dua² betina...bulunya sama saja sama mama nya...haiyaa..cuba lah keluar warna pink ka...biru ka..oren ka...baru kaw[!]

Since diorang sudah pandai melihat alam,,so i pun tanpa segan silu mengajak miow² i menonton tv...kalau ada babak² 18sx tu jangan risau,,i akan tutup mata diorang...



Comel kan macam i...ngeeee...

Belum pun cerita habis...masing² sudah terlelap...i rasa macam mau lepuk² ja sekor² sebab comelll sangat...

Baiklah..i mau tengok tv...fazura berlakon beb...

Daaa..



p/s : pppsssttt..korang nampak tak servay blog i sebelah kanan tu kotak warna merah -------> ...help me jawab servay tu ya..sekejap ja..tak sampai pun seminit...okei...I LUV U ALLL ♥

11 January 2011

10 tahun yang lalu..20 tahun yang lalu


Nite all..
i tidak boleh tidur lagi memandangkan kena tunggu bapa i balik dari kk ada urusan katanya...mayb dia lewat sampai umah sebab dia pegi jemput kakak i and her family dekat airpot...flight diorg sampai kk jam12.30 tgh malam ni..

So,,daripada i tidak buat apa²..baik i update entry baru..HOYEHHH[!]

Baiklah...since sudah tahun 2011..tarikh hari ni macam best kan[?]...11/1/11...nak buat moment best hari ni macam takde pula planning..So,,abaikan tarikh keramat itu..baik buat entry saja mengenai 10,20 tahun yang lalu...

Tahun 2011,,i punya umur sudah 25 years old on september... jubli perak okei..sepatutnya bila umur sudah 25yrs old kena celebrate havocc sket..haha..lepas ni kena submit kertas kerja dekat encek bf biar dia plan baekk punya untuk suprise bufday party i...hahaha...pleaseee la..plan bufday untuk diri sendiri...HAHA..abaikan...

25 minus 10 = 15yrs old...waktu ni i form 3..PMR weeiiiy...i study dekat SMK.Benoni Papar...kenangan terindah[?]..apa ya[?]..HAHA..lupa lagi tu punya sandiii...waktu ni duduk hostel..seyes sangat nakal sampai selalu escape prep petang dan selalu kena rotan sebab tak turun surau..keh3..paling tak boleh lupa,,sembunyi belakang penyidai tuala lepas kunci romate² yang lain dalam loker sebab kami malas mau turun prep...dengar ja warden punya tapak kasut tuk tak tuk tak naik tangga,,kami pun apa lagi..cepat² la sembunyi..hahaha..kelakar²..

muka aku 15yrs old...kulit pun halus mulus lagi takda noda..sekarang[?]..hurmm..hampehh..


Baiklah..itu 10 tahun yang lepas...kita minus lagi 10 tahun..15 minus 10 = 5 years old...5years old eyh[?]..i tak hengattt satu bendaaa pun masa i 5 years old..i think,,ni gambar i masa 5 years old...rasanya but not sure la...hehehe


Hehe..sesekali mengimbau kenangan lama apa salahnya kan...yang lama tu lah yang menentukan siapa kita pada hari ini...so,,keep up ur mind..jangan pernah lupakan asal usul anda..

Nite...


10 January 2011

Mama i yang i ♥

Mood :Menunggu² masuk waktu maghrib

Al-kisah semalam...

Mama : tengah belek² majalah...Khusyuk nih...
Aku : tengah blogwalking...Khusyuk juga nih...

Suddenly...

Mama : einaaahh...
Aku : hurrmm[?]..apa ma[?]
Mama : mari tgk ni...excited
Aku : kenapa[?]..malas laa.....punya jahat...surfing punya pasal...kekeke....
Mama : mari sini tengok contoh baju² pengantin..lawa²...
Aku : Haaa[?]..pas tu ----> sengihhhhh...


Ya Allah...aku memohon kepada Mu..permudahkan lah segalanya...Amin...

Hangout with Gurls

Hai Hai..
seperti yang dijanjikan...i akan update kisah hangout dengan kawan² i masa i menjadi guru ganti hari tuh..actually i tiada banyak mo story...juz post picture saja lah ya...
Lokasi : 1 Borneo
Date : 7 Jan 2011
Time : 2pm








Thankss gurl...nanti kita hangout lagi..okei...

08 January 2011

Thank u Very much

Morning....

Selepas sesi luahan hati with my sister mei..and after i discuss with my dear Adiee,,i rasa i sudah dapat memahami dia dengan lebih baik...thankss kak mei..thankss dear Adiee..After this ayang akan cuba untuk memahami situasi sayang...sorry sebab sebelum ni ayang asyik push sayang...after kita discuss baru ayang faham situasi yang sebenar...and i hope so,,kita akan bahagia hingga akhir hayat di mana bila waktu itu kita saling proud antara satu sama lain..Katanyaaa...

Kak mei,,nnt saya story sama kakak ya...btw,,u help me much...thankss kak...

okei,,hari ni plan mahu hantar my sister n her husband n her son pegi airport...baiklah mereka melancong tanpa membawa i...sob sob sob...tidak apa,,i pun ada plan lain...wayanggg with my dear..even dia hari ni kena pegi jumpa kawan dia..tapi,,dia masih ada waktu untuk i..i sukaaaaa...

baiklah kena pergi mandi sekarang...nanti i update entry jalan² with my gurl okei...yeaaa...i sudah ada teman hangout sebab since my cuzzie² n my sister ada komitmen masing² i sudah lama tidak hangout...hilang lah juga stress ni..stress[?]..hahaha biasalah wanita...stresss saja..

Bye...

06 January 2011

I sudah Tunangan

Hi olsss morning..
Jam 10am...
Mood : Kemalasan tahap maksimal..rumah masih belum bersapu,,kain masih belum bercuci,,pinggan mangkuk masih di sinki....okeiii ari ni memang sangat² malas entah kenapa hari ni tiba² ada penyakit ganjil ni..aduiiihhlahhh...


See my title entry[?]...
yaaa..i sudah tunangan...mari i story sikit...sambil² baca tu jangan lupa klik nuff i okei sebab jeles my fren punya nuff sudah banyak kali cash out tapi i since ada blog sesen haram pun tak dapat  cash out lagi...hummpphh...nampak sangat malas nak blogwalking kan..kekeke...okei mula story...

Hari itu sangat cerah..semua orang sibuk buat kerja masing²...anak² kecil cazen i berlari² naik tangga turun tangga riuh rendah bunyi nya...i sibuk dekat bilik with my cikaro² kesayangan i...okei zizie hazirah sila shut up ur mouth i baru start mau cerita ni...sibuk la mereka menyusun² gubahan yang mana nampak tidak cantik lagi tapi semuanya cantik² okei...

Jam sudah 2pm..means waktu tu i sudah siap touch up la..offf course la santekkk...tema,,kelabu..i sudah rasa nervous tahap cipan gila laaaa...gila pun tak cipan macam tu..encek bf sudah call yang diorang sudah mau gerak..okei berapa meter saja bunyi ekzos kereta nya pun i boleh dengar dari jalan rumah dia...i sudah cuak gila beb...penasaraaannnnn...okei sila teruskan cerita...

Lepas tu rombongan pun sampai..gila gojes² anak² dara dan mama² dara semuanya...i nampak okei...i nampak walaupun i dekat dalam bilik tengah ber-econ² bagai...haha..after perundingan damai sudah selesai..i pun kena panggil keluar..i hembus nafas...eh salah..tarik nafas dulu,,hembus,,tarik,,hembus...okei..sila keluar[!]..dekat ruang tamu sudah penuh tetamu..semua mata tertumpu kepada i...dan paling i tidak boleh lupa,,i nampak mata encek bf..senyumannya memang sangat menawan hati...kalah senyuman Awal Ashari...pppfftttt~

Then mula la sesi sarung cincin..lagi cuak beb...haha...lepas sarung cincin tu tiba² i dengar orang berselawat...i pun pelik dari mana datang suara tu...i amati betul²..hampehhh laaa dari Hp i ghupenyerrr...laaaaaaaaaa...alarmmm bangun subuh pulakkk...adeh laa...nasib baik sempat sarung cincin..kahkahkah...maknanya,,dah tunangan dalam mimpi la tu kan...kekekekeke....

baiklah..baiklah...sila bersurai...jangan baling i guna botol ka kasut ka sebab bukan salah i kan..salah mimpi i..ni mesti excited lebih ntahpapentah...adakahhh patut[!]...ni mesti sebab excited sebab encek bf sudah ada di sisi ni..ohmaigggooshh dia makin hendsomm okei..bagi i la i kn gf dia..badan ada sedikit sasa mungkin sebab dekat sana asyik makan.makan.makan...hehe..okei lah...mari mula mengemas rumah..semannggatttt[!]



05 January 2011

Pertemuan kedua di 2011

Haha..
kan i sudah bilang..kalau lama tidak update sampai dua tiga entry i bagi u...since seharian on 3th jan tu streamyxx macam pffftt mungkin gara² kilat sambung menyambung diikuti dengan ribut petir..oh okei..ada bakat jadi penyampai berita cuaca hari ini...dannn kerana khidmat wifi sejak tahun lalu tiada yg datang baiki ...jadi terpaksa pakai Lan saja menyebabkan hidup terasa tidak best bila berblogging bagai tanpa wifi sebab kena update cepat² sebab ada sudah waiting list mau guna internet..hehe..kejaapp ya bapa..sikittt jaa lagi nih..hee...okei berapa banyak sebab lah ini memang failed kalau ajar budak² Tuisyen BM nanti ni..alahaiii...maafkan cikgu kakak ya murid² adik² sekalian...sila jangan masuk blog kakak yg gaya penulisannya bukan untuk dijadikan contoh karangan BM anda semua...

Baiklah...memandangkan masa sudah suntuk bapa i sudah jeling balik²..kita layan picas saja yaa...picas kelmarin sewaktu meneman encek bf dan adik ipar in future pegi ujian dekat UMS...


sempat pose lagi before encek bf datang jemput




Ohhh Finally...
 ijam sister's
Dia pakai baju kurung sbb dia pegi ujian..saya pakai tshirt sbb saya tak ujian...heeee


*sila klik pic untuk kejelasan maksimal*

Mood : Bahagia...lagi bahagia kalau dia sudah menjadi encek suami i...bila[?] insyaAllah...akan diberitahu kelak...doa kan kami ya..

Pertemuan pertama di 2011

Menari..menari..menari...
Hati sangat happy u noww sebab encek bf sudah ada dekatt di seberang jalan...ia lah seberang jalan sebab memang rumah dia sebelahh jalan ja dengan umah i..means,,dia sudah ada di bongawan bukan lagi di sandakan...HOYEHHHHH[!]..hati mannnnnyyaaakkk senang nokkk[!]

Dia balik hari minggu tu on 2nd Jan..sebab dia ada ujian psikometrik dekat UMS...then,,balik semula ke sandakan i pun tak tahu bila...heee...soo,,sementara dia ada dekat dengan i ni,,i takkan sia²kan peluang masa yang ada untuk bertemuan setiap hari...kekeke...

 3th January 2011
Rumah beliau


Sudah lama tidak berjumpa,,bila jumpa dia balik i rasa berdebar² pula,,rasa malu² kambing pula..macam orang yang baru mau bercinta ni..aduhh[!]..penasarannn...

02 January 2011

i pun ada player

Hi all...

Lately kan macam semua orang memperkatakan tentang Khairul Fahmi Che Mat..i rasa macam majority blogger tegar buat entry pasal dia ni..disana sinun mengatakan dirinya sampai i Google pun dia masuk dalam ranking tau...ohh no[!]..so macam meronta² juga blog i ni minta entry pasal Khairul Fahmi bagai..adehh laa...i mana ada Khairul Fahmi,,mahu buat entry pasal dia,,dia pun tidak kenal i..apatah lagi gf nya yang sweet yang semakin hari semakin sayang famous tu...

Jadi..daripada i biarkan blog i kempunan entry mengenai Khairul Fahmi tu,,adalah baik kiranya i story saja pasal khairul Amiezan i..Dia pun player juga hape...player company dia..Haaa[!]..player jugak kan tidak lah kempunan..katanyaaa...kehkehkeh...nakkk jugakk dia[!]...ppffttt~

Walaupun player i ni tidak lah sehebat khairul fahmi che mat tu..namun,,dia tetap hebat di mata i..i sayanggg u lebih la Amiezan walaupun i minat juga dengan khairul fahmi itew namun hanya minat biasa² saja sebab kalau mahu minat lebih² bukan dapat apa² pun...kalau dia bagi i duit ka,,bagi makan free ka,,tiket percutian ka,,voucher membeli belah ka,,mau laaa i sayanggg dia banyak²....HUH[!]..materialistikkk sunggoohhh[!]..baiklah itew bukan diriku..kalau tidak lama sudah i jerut sugar² dady yang kaya raya itew..kalau tidak,,penuhlah almari i dengan pakaian berjenama bagai...naik kereta tanpa bayar sesen pun..dan yang paling penting tidak perlulah i sibuk² mencari pekerjaan...hehehe...soooo,,its not me okeii...i'm da low profile cute gurl with a handsome humble boifren...

Peringatan awal : sila tgk baik² jangan salah orang okei...




Player i bukan 'PLAYER BOY' okei...

01 January 2011

Heppi New Year Two Thousand Eleven


Alamak...tahun baru boleh pulak i terbangun lewat sedikit...macammana ni..ni mesti gara² blog ni hape lagi tak pun Fb mungkin...bergayut kali[?]..no no..i sudah lama tidak bergayut² ni itulah ketinggian pun macam sedikit pupus...tidak apa lah..esok akan pastikan i bangun awal sebab perwira hati i mahu balik kampung HOYEHHH[!]...mari menari ala cha² sebab hati gembira...tapi lagi gembira kalau adik² i balik rumah...okeiii sudah mula merindui kaliannn berdua Hazirah & Hafiz...

Baiklah..since memang setiap kali tahun baru saja mesti mahu buat entry azam baru bagai kan...tapi last² tidak juga semua tercapai..kekeke..tapi,,walaupun tidak tercapai sepenuhnya,,ada juga la lima puluh peratus tercapai...tak pa pelan²..hehe..since my keyboard rosak...okeiiiii yang keyboard i baru beli hari tu juga sudah rosak dan tidak dapat claim warranty sebab resit dia hilang,,terpaksa la i main copy paste saja huruf 'p'..dan angka² semua tidak dapat digunakan so kena la taip dalam words saja...

Azam tahun baru eyh[?]...mari review dulu apa azam tahun lepas...lepas tu akan membuat pembaik pulihan dan anjakan paradigma...

Azam 2o1o
Menjaga solat 5 waktu
Tingkatkan amal ibadah
Banyakkan membaca buku [REMOVED]
Lebih bertanggungjawab
Be matured = my age
Bangun awal
Lebih berjimat cermat 
Menjadi yg terbaik~


Azam 2o11
Menjaga solat 5 waktu
Tingkatkan amal ibadah
Lebih bertanggungjawab
Be matured = my age
Menjaga kesucian hati 
Kurangkan marah² 
Senyum selalu 
Kurangkan bercakap tingkatkan berfikir secara positif 

Semoga azam tahun ni akan ada perubahan yang positif...


Wish LisT 2011
Got a great job
Engaged  married
Have my own car 
iphone [REMOVED-not interested anymore]
vacation with family ♥
Long Hair with no dye anymore
A great personality

penutup entry : i ask my mum...
me : ma,,apa azam tahun baru mama[?]
mama : dapat menantu baru....
me : errr...okei² saya sudah faham that sign...HUHU