15 December 2010

Privacy VS show off...caring VS annoying

La la la la~

Update lagi...takpa..just mau update a little word..untuk menjadi renungan buat diri i dan semua...kerana,,kita hidup bukan sorang² dekat muka bumi ni....

Korang perasan tak ada gelombang FB juz like gelombang Tsunami gitu...kekeke...tak adalah...jauh beza nya..tapi ini adalah gelombang realiti kehidupan...Bila terbaca status my kazen dekat Fb...i terus rasa terpanggil untuk buat entry ni...my cazen said "what is our motif actually when we open an account FB[?]" something like that la...status dia sudah tiada maybe dia sudah delete...i like her status...

Actually kan,,most of people sharing lots of their personal life on fb...i rasa kurang setuju on that...sorry la kalau fikiran kita bertentangan...ini adalah oppinion i...tapi,,i rasa ramai yang agree on my opinion ni...you know what[?]....a simple word...

Bila semuanya di sebarkan melalui status anda di Fb...evrythinnngggg...as a conclusion,,di mana setiap soalan sudah ada jawapannya di status Fb anda tanpa perlu teman anda menyoal...apatah lagi yang tidak ingin tahu pun terpaksa lah tahu...eh[?]..adakah terpaksa[?]...ignore it[!]...itu ialah...TIADA PRIVACY DALAM HIDUP NAMANYA....itu we call SHOW OFF...like daaaa~...

Then,,niat hati la nak sharing bagai la kan...ye lah...namanya juga "SHARING IS CARING KAN..."...Tapi ya kawan²...tak perlu kot...when we sharing lotssss....[see berapa banyak ssss tu utk menyatakan begitu banyak nya sharing]...bila kita sharing lotsss,,CARING BOLEH BERTUKAR menjadiiiiiiii -----> "ANNOYINGGGG"...gurr guurr gurr...okei i tau meja parlimen sedang di ketuk dengan kuat...kenapa i bilang annoying[?]...tepuk dada tanya selera...Lu fikir la sendiri Nabil...

Selami jiwa,,Rawatlah Rohani,,Perkasa Peribadi....





8 comments:

iyrenne said...

hurm..kadang2 memang "menyampah" juga bila baca status orang yg asyik berubah setiap 2-5 minit...suma nak diumum kat fb..adeh! sabar jela...sampaikan satu masa tu dah tak tahan nak nengok status dia.suma dah tebongkang kat fb.takda rahsia g..sapa yg jd stalker tu senangla keje dia nak skodeng org yg dia nak.huhu..ntahla..masalah dunia.

farinajaafar said...

@iyrenne

see..betul kan...kak ina pun annoy gila bila ada yg asyik mo bgtw ja apa2 semua dekat FB..sikit2 sudah la kan...xla annoy sgt...ni habis behambur semua dia mo story..mcm la org lain xda..cuma org lain ada kewarasan...diorang ni xda hp kotttt smpai apa2 pun fb...kekeke...annoy!.....less is better right[?]...

iyrenne said...

hahaha...betui3....penah skali tu dik am tak tahan nengok status kawan2 dik am yg berubah setiap 5 minit...nak sound kat fb dia..haha..tp bila pikir2 balik..apa plak kes dik am nak sound dia..padahal tu hak dia..sampai dia buta sangat nak sedar betapa buruknya perangai dia..haha..bila dah pikir cam tu..sabar jelah..walaupun dah bengang sangat tengok status dia...

farinajaafar said...

@iyrenne

haha..klakar lak adik aku sorg ni..xpelah..bila fikir2 balik tu mmg hak dia kan...urm..susah gak ada owg mcm ni..senang2..minimumkan Fb using..kita pun xtua asyik tgk ayat2 annoy dia kan...kekekeke....lagi 1,,post ja dekat blog..sapa yg makan cili...lalalalala~ hehee

_Vu-JiE_ said...

jangan dikasi lama. remove saja! kalau nda sampai hati kasi hidden all notifications HAHAHA. trust me, i did that and now i live peacefully, garis-garis penuaan juga tidak kelihatan HAHAHA.

farinajaafar said...

@_Vu-JiE_

Hahaha...iya aku pun sudah jarang buka fb ni..sampai aku ketinggalan yk story...jgn smpai aku kena kasi nari sudah...hahaha...aie aie guru! akan sy hidden notifi itu a.s.a.p agar berseri2 wajah ku kelak..hahaha

iyrenne said...

hehe...insyaAllah.k.nah..heheh...nasihat yg sangat menggelikan hati...hahaha...(tumbuh uda tanduk... ^_^)

farinajaafar said...

@iyrenne

mari kak inah tlg tumbukkan lagi sebelah...hahahahaaaha....