03 March 2009

kembali dengan wajah ceria

Hooreeeyy!!

:boy6:
farina akhirnya kembali dgn semangat baru yg berkobar2..dan cat rumah yang baru..maaflah semua..saya amat bz..almaklumlah..namanya jg student kan..mana exam mid term lg,,ujian lg,,pas tu asgnment lg nak kena submit,,projek lg,,tidur lg..eheee..erm..nsb baik lah si encek BF tidak bersama2 hidup di sini..klu tidak,,lagi lah bz nmpaknya..
erm..rasanya mcm baru ja menjejak bulan febuari kelmarin..ghupa2 nya hari ni sdah 3/mac..
MAC okay!!..bukan Febuari lg..soo,,maknanya farina sdah tidak update blog selama sebulan lah!!..hehe..maaf semua..
semalam wktu balik kelas jam6.30 ptg..singgah sebentar di cafe binjal..terserempak ngn er!n..erin amat comel..heee..then,,she ask me.."lama tak update blog??"..yaaa erin..saya betul2 amat bz..nak tahu bz nya saya..jom terjah!!*by edah vs Nas melodi*

ABOUT MY FEBUARY
1 Feb 2009
Hari ni adalah hari ulang tahun perkenalan saya dgn encek BF..kenal sdah lama..sejak kecil lagi..tp on datz day,,baru berkenalan secara lebih dekat..ceh!!..saat yg tak boleh dilupakan..waktu ni msh dlm tingkatan 5 di skola SMALL..maaf,,kami bukan 1 sekolah ya..dan encek bf tua setahun dr saya..means wktu ni dia tgh tunggu result spm..so,,cinta monyet yg saya rasa sungguh dan amat tidak sangka akan berkekalan hingga ke hari ini..sbb saya ni blh la dikategorikan sbg play girl..haha..wktu berkenalan ngn encek bf ni pun saya msh ada bf..dan,,kantoi jgak sbb encek bf nmpak gmbar saya ngn xbf saya itu..tp itu kisah lama..cuma dia rasa bersalah sbb mb dia ni yg rampas awek org..hehe..maaf..tp tak pa..semua tu kisah lama..hehe..

2 Feb 2009
saya pergi ke pekan changlun untuk bershopping sedikit keperluan peribadi bersama kawan2..di sini saya lebih byk habiskan masa bersama kwn2..saya tiada bf disini okay..and say NO!! to SCANDAL!..semua itu akan merugikan masa saya dan sesungguhnya uang saya..hee..

3 Feb 2009
saya hanya duduk dibilik..dan beradu nasib di atas katil saya yg empuk..sambil2 tu study sedikit utk exam yg bakal tiba..kenapa saya tidak update blog ya??..sbb saya malas..hehehe..

4 Feb 2009
pergi kelas jam9.30am..rasa malas hendak bgun..tp,,encek bf akan marah bila saya tidak pergi ke kelas..saya pun dgn malas akan bgun dan pg kelas..lagipun kena pg kelas sbb ada latihan yg kena submit..
malam,,saya ada meeting untuk projek career talk..dan saya diamanahkan untuk menjadi biro publisiti..aieh??..ni mcm sesuai ja ngn diri saya..sbb saya kan suka publisiti..uit!!kalah2 paris hilton pla..ermm,,tak kisah lah..saya kan "Paris Hilton in da making"..yaa..saya terkenal dgn seorg yg gila glamour diklgn kwn2 saya..klu acting ja mst saya..then,,mereka suggest saya pg audition utk mjadi pelakon..waaah!!..ni sebenarnya ayat menyindir nih!!..tak nak la nnt bila dah msuk tv smua org kenal akan diriku nnt..pas tu tak lepas ngn gosip..klu gosip ngan Brad Pit nak la!!..tu baru gila glamour namanya..haha..okay2..saya banyak kerja yg kena buat sebagai ketua biro publisitimurahan itu..bukan hanya mengejar publisiti ya..nnt dikejar oleh edahNas Melodi..hehe.."saja ja edah aku letak nama ko sini..atleast nnt bila sdah tua..aku ingat jgk ngn ko"..jangan marah yaaa...



5 Feb 2009
saya ada kuiz pghantar pengurusan..adeh!!amat payah..then,,mamatpoyo yg duduk depan kami ni asyik pandang belakang ja..nak juga aku ckp dgn suara2 yg amat seram..JANGAN PANDANG BELAKANG..klu nak meniru tu ckp je la..hahaha..kami pun apa lg..tutup kertas jwpan dgn bersungguh2..haha..kedekut betul..suka ati la..ada aku kesah??,,heee..malam,,saya demam..badan rasa nyilu sgt..tulang temulang..eh!!betul ka ayat aku tu?..hee..

kena makan ubat laaa...

6 Feb 2009
saya bangun awal hari ni..sebab ada bengkel membuat portal perniagaan..seharian berbengkel..sdah la saya demam..kena pergi dan wajib pergi..adeh!!..hasil kerja saya membuat portal tersebut..ini lah hasilnya..Link..maaf lah..tak seberapa kreatif sbb waktu ni idea tersekat..demam kan..

7 Feb 2009
saya dan kawan2 pergi ke WIDAD Agrofarm untuk mencari maklumat mengenai kertas kerja kami mengenai "Kisah Seekor Lembu"..haha..tak da lah..kami buat assignment untuk subjek Ekonomi Pemasaran Pertanian..kami kena pergi ke kandang lembu tersebut..nasib baik sdah biasa dgn binatang2 ni..klu tak msti muntah kuning laa..bau amat..kwn2 mula2 tu semua tutup hidun..last2 buat selamba ke..ntah2 sdah sebati dlm hidung kot..tak pun,,bau2 itu sdah melekat kepada diri sendiri..jd,,rasa tak pelik bila bau sdah sama..hahaha..lama juga pergi lepak d sana..bermain2 dgn lembu..sambil memberi makan kpd mereka..nnt lah saya upload gambar2 tu..sbb msh dlm hp lagi..dan ada lg dgn member saya..tak ambil lagi..nntilah ya..hee..balik kolej jam6.30 pm..


8-12 Feb 2009
Tidak ada cerita yg menarik untuk dikongsi,,aktiviti seperti biasa..group discussion,,meeting projek,,dan tidur..heee..

13 Feb 2009
suppost hari ni saya ada appointment untuk buat rawatan muka di New York Skincare,Penang..tapi setelah saya membuat pertimbangan dan kira2..saya membatalkan niat untuk mendapatkan rawatan..eh2..rawatan secara percuma okay..amoi yg bernama mei itu berkata..ianya free..tak ada kontrak dan perjanjian untuk mendapatkan rawatan susulan selepas itu..its depend on you..klu rasa produk mereka tu bgus,,blh teruskan,,tp itu berbayar ok..dlm RM500 untuk 4 kali rawatan..omg!!..punya main mahal..saya tak nak la..saya tak mampu..buat percuma untuk sekali shj tidak berbaloi..so,,baik tak payah buat..
lagipun hari ni kolej saya buat
sukan bersama..saya join untuk sukan bola jaring dan futsal..mcm2 lagi sukan yg ada..termasuklah sukan tradisional sperti main bola beracun dan galah panjang..wakil2 adalah mengikut blok..team saya hanya menang dlm ptndgan futsal..waah,,kira terer juga la kami..haha..then,,RISNA yg lemah lembut itu pun dpt menjaringkan 1 gol kemenangan..nsb bek dia bg gol..klu tak,,sure kai seri..mals la klu penalty lg..tak best..he..

14 Feb 2009
hari ni hari yg amat bermakna buat saya dan encek BF..bukan sbb hari ni valentine day okay..saya tak sambut pun valentine day tu..cuma hari ni adalah ANNIVERSARY DAY saya dan encek bf untuk yang ke 6 years..hooraayyy~..saya juga hampir terkejut dan pengsan sbb sungguh tidak sangka mampu bertahan selama sekian waktu bercinta bersama..fuuh!!..tak tahu la mcmana untuk dibayangkan,,mcm2 yg kami lalui sepanjang masa ini bersama..suka,,duka,,pahit,,gembira,,msam,,masin..semua adalah..cuma blum ada lagi sampai untuk mengetahui semuanya..haha..saya belum kawin okay..kalau sdah kawin dlm jangka masa ini..mesti adak sudah ramai..hahaha..saya suka anak ramai ya..amat meriah..klu boleh nak dalam 6-8 orang..hehe..insyaAlah..smoga tuhan akan memberi rezeki..amin..
hari ni saya pergi ke Perlis untuk menemui family saya yg dtg dr sabah..iaitu my bff Faraliza bersama abah dan mama nya..dia dtg ke Perlis di rumah kwnnya utk pergi membuat asgnment..so,,sambil makan angin la..hee..sdah lama tidak jumpa mereka sejak tamat sekolah..maaflah,,waktu raya pun tidak membuat kunjungan rasmi..almaklumlah cuti raya tidak lama..hanya dua minggu ditambah seminggu itu adalah waktu kecederaan iaitu escape day..haha..klu tidak,,cuti raya hanya lah seminggu..berbaloi ka balik sabah hanya utk seminggu??..amat tidak berbaloi!!..SOKONG!!..haha..insyaAllah,,bila sudah habis study nnt,,blh la selalu berjoli bersama mereka hingga lupa dunia..haha..maaf anieng dan ida..anda berdua sdah kawin..biarkan kami yg msh bujang ini berjoli..nnt klu ajak ko,,nnt samsul cari ko smpai cp..pas tu tunggu ko depan rumah dgn rotan uj..
haha..ingat pula ngn uj..opss!!hentikan cerita pasal uj..gosip banyak!!..lepas jmpa fara,abah,mama..saya balik kolej dgn segera sbb sukan kolej belum habis lg..hari ni sukan tradisional..saya tidak join..sbb bagi peluang utk adik2 yg mash muda..eh!saya msh muda apa..muda dan cantik..mcm moto produk
DNHANS.."ingin muda,nampak muda,jadi muda"..haha..ok!!promote ckit..

15 Feb 2009
buat dan completekan asgnment subjek 'organisasi industri'..sbb esok nak kena submit..malam,,study 'Pemasaran Pertanian'..esok exam mid term..

16 Feb 2009
Exam midterm 'Pemasaran Pertanian'..

submit asgnment 'OI'..


malam,,meeting projek

17 Feb 2009

study



18 Feb 2009
Exam mid 'Ekonomi Pengeluaran Pertanian'

19-22 Feb 2009
meeting!!meeting!!meeting!!
my bff ujie birthday..
HAPPY BIRTHDAY to
:u::j::i::e:
sweet 23ys..semoga pjg umo dan murah rezeki..happy2 always..akan dpt cinta sejati..dan ceria selalu..


23 Feb 2009


Malam:Exam 'Penghantar Psikologi'..
pas habis exam,,meeting lagi!!

24 Feb 2009
Pergi ke pejabat HQ syarikat WIDAD Agro dekat alor setar untuk berjumpa dan temubual En.Ahmad Shaharudin..CEO bahagian WIDAD AGroFArm


25 Feb 2009
Meeting lagi!!

26 Feb 2009
Hari ni adalah bufday my Father..
HAPPY BUFDAY BAPA

sweet 52ys..semoga panjang umur dan sentiasa dimurahkan rezeki..bahagia selalu..dan sentiasa dikurniakan kesihatan badan..tpon bapa,,bapa demam pula..sian bapa..semoga bapa cepat sembuh..Hakim pun demam..kena demam campak..sian dia..
ptg pegi changlun,,beli hadiah untuk speaker utk Projek kami..pegi ngn dayah,renu dan veni..


27 Feb 2009
Exam Mid 'Ekonomi Antarabangsa'..
Hari projek kami berlangsung..Projek "THE STEP INTO CAREER"..hari 1st projek saya tak dpt dtg sbb ada exam..so,,suruh ajk2 dbwh biro saya tolong dan buat apa yg patut..alhamdulillah majlis berjalan lancar..


28 Feb 2009
bgun pagi2..sbb kena pergi program..dan..utk satu slot mengenai penampilan diri dan cara berpakaian ke temuduga dan kerja..saya jadi model untuk pakaian kurung moden..okay..diulangi..saya jadi model!!..hahaha..lihat!..biarpun syarat2 untuk menjadi model saya memang tidak ada..tapi mampu menjadi model..opss!! syarat untuk berbakat saya ada tau..hee..


29 Feb 2009
eh!!ada ka 29 febuari??..hehe..ada!!..tapi untuk tahun lompat saja okay..hee..bertuah lah sapa yg bufday pada tarikh keramat nih..sbb dia akan sentiasa muda..heee..

okehlaa..saya tidak ada lg yg mampu diceritakan..sbb saya ingin berehat..dan malam ini saya ingin menelaah pelajaran..saya ada exam lg 3 paper!! waaa...sudah amat bushan dgn exam!!..penat woooo~..amat penat!!..

:: update akhirnyaa ::

:cinonet_17:

24 comments:

su said...

wahhhhh!

apdet sekaligus utk sbulan! hehehe...

xpe2 yg penting diutamakan dulukan!

psttt! makin canteklah blog farina ni! suke tgk! comeyyy jer!

;)

IxoRa said...

Sekali update...catatan sebulan. Blog nampak baru, cantik.....

Update lagi dan lagi dan lgi ye.. :D

-N e Y r A- said...

update for a month! congrats.

-N e Y r A- said...

and. sgt teruja tgk header yg bsar itu!

Pu3 said...

wow!
amek kau.
sekali dia hapdate, sebulan punya diari...
hehehe...

nway, blog ni kiut sgt.
mcm cik empunya blog ni..
hehe..

p/s:kem slm kat z, pae, bae, a'a eh..

+ iNaMoRaTa + said...

kak su..hehe..ye kan..
dahulukan y penting..hehe..btw,,tQ 4 da comment..hee..

kak ixora..
ye ye..bakal update dgn byknya bila sdah abis exam..
btw,,blum hbis exam mid lg..tp tadi dah kuar exam final..
i have 20days only to study and relax b4 da final..waaa..nak kuar jejalan pun xdpt...

Neyra..
weh..cam perli je header saya amat besar..
eh,,hari tu balik jitra ke?..
laaa...lu tau leh jenguk neyra kat jitra..
btw,salam Takziah..
semua yg hidup pasti akan menemui ajal jga..doakan dia,,semoga rohnya ditempatkan di kalangan org2 yg beriman..amin..

hehe..pu3..
thanx a lot..
tgh buat apa skrg?..praktikal ke?..
then,,bila konvo?..
nnt nak bagi pasu bunga kat pu3..hehehe
insyaAllah..nnt saya kabar ke depa eh..rerajin dtglagi..hik3..

Nur said...

Ni latihan menulis minit mesyuarat ka yen???
bru la..brani ko selit nm edah ah...t ko pn kn terjah mcm fara..rasain loh!!
ko trun 6mac??mb km trun kli..
tp yen byk2 aktvti ko..yg jmpa family fara tu yg mahal tu..hahaha..smpat lg abah blg..tggi sdh farin..nmpak da dia drive..
mcm mn ko leh jd model ni..msti ko taruk tggi ko 160 ni!!
tym ada intrvw model d JB aku suh fara msuk..dia blg tggi dia 175..matai..kn tpu lg aku idup2 yg tdo sbantal mkn se JCO ni..hehe

+ iNaMoRaTa + said...

haha nor..
bakal ganti ujie ba ni jd su..
matai la aku nor..nnt edah terjah aku..mataii..
aku xtrun nor..aku ada exam 6hb..7h aku ada kursus protokol..bz weh..
tension aku ni nor..nda batah gila..final pun bederet paper ku..bygkan 5 paper dlm 4 hari..bubus utak!!..nnt jadi zombi kg kawang nnt aku..hahaha..
ya ba abah ckp mcm tu..fara tu yg mengulu2..haha..tnggi dah kan aku nor..bangga seh!!..hehehe
aish..tinggi itu xpenting!!..yg penting kekal anggun..hahahahaha...

Pu3 said...

ina,
pu3 ngah praktikal skang.
kat alor star je.
trun cni, kabo2 la.
konvo bln8 t.
tapi nk kasi siap2 bln3 ni pn boley.
pu3 trun sana konvo nanti.
alaaa, stakat pasu bunga wat pa.
kite nak sedozen rose purple.
hahaha.

Nur said...

hahaha..kekal anggun tu paning truz aku baca...ala..maka aku pn xpasti lg...
lek2 ko yen..ko selotep awal2 otak ko tu..tampal!
jgn la d kawang yen..t bkn ko kejar org..org kjar ko..mela abg gg la paling dpan..haha..pelik ckt org2 kwg ni..haha

+ iNaMoRaTa + said...

pu3..
o ye ke?..
best x praktikal?..
ina xwat praktikal..ina ambik paper..
haha..sedozen bunga ros kecik2..boleh??..haha..
btw,,last final bulan 12,,pegi sbah kan?..
dgr2 diorg plan nak peg lg..tp xtau la cmform ke x..raja su yg kabo ri tu..

+ iNaMoRaTa + said...

ala nur..
xpayah paning2 ba..payah fara ngurut ko nnt..
wahahaa..bukan manja ka plg depan nor?..haha..uiii..lawa dah manja skrg..amggun gitu..haha..

-N e Y r A- said...

tidak perli. memuji.
haha.
yup.
emergency balik sana.
ketika di sana beberapa kali teringat2 sama kamu
tp nk wat cmne...
mana pernah ade no fon. wakkaka

+ iNaMoRaTa + said...

hehe..mamuji itu juga penting..kerna sya tukar dgn yg kecik sedikt..hehe..
o ya ka?..
a'ah kan..emegency balik lak..
xpe2..meh siap2 ambik no fon..nnt saya letak kat ym..ok..

Nur said...

lawa da skrg??mmg lawa pun dr dulu bdak tu...xpala klu bkn fara sepa lg..wwwuuueeekkk..mual aku yen haha

+ iNaMoRaTa + said...

haha..
fara sungguh menggelikan ka nor?
ba ba..c tau fara ni..
bhooootttt...

Nur said...

hahaha..ko la yang kn bhoottt ma dia..bru ko tau xbrani g toilet..

+ iNaMoRaTa + said...

hahaa..
dulu2 lg takut mo p toilet..
lucu eh klu aku ingat kc kwn shana pg toilet..dia *** tepi pintu ja..hahhahaa...sbb tkut ngn melati depan tu..hahhaa

faRrE said...

wei..wah..wah..wah..bkn men g kmu mgutuk aku d cni ar..owh..nor,bkn jgk tpu,da ko tnya tggi aku brapa.aku jwabla ngan jujur..wakaka..

tp nor,ska btul aku tgk gmbar parin d kndang sapi tu..sbiji mcm ko yen..kembar ka??hahaha..

+ iNaMoRaTa + said...

haha..
tu la ko fara..lmbat btul msuk sini..
ni la aku suka mo kc nari ko pula tarian lmbat tau..hahahaa..

ceh..ko ingat lmbu tu cantik ka mcm aku??..aku cntik lagi la fara..hehehe...

cuba klu ita c pakai tudung ekin..sah2 mcm nor..
wakakakaka...

Nur said...

jahanam ki yen..gini ka cute aku mcm angelina jolie..ko yg mmcm bhhoott..
haha..terga aku fara tggi btul..
ko mo c nari km yen???
fara cua ko tunjuk dlu step bru nirak tai karas tu sm yen!!!nanges dia tgk tu...

faRrE said...

yen..
bkn pa,ari tu aku tgk ko pnya blog ni 0 bha..alaaa,ko kali yg nngis ni lau tgk step nari kami yen..

huh?ko cntik dr lembu tu??mmg la bha..cuba lau c make up lmbu tu,kalah lg ko,nor n ujie le lmbu tu yen..lau pkai tdung ekin lg,sah2 la nor kalah..wakaka

+ iNaMoRaTa + said...

bhaiii..mcm angelina jolie klu ko kena sengat tebuan nor..haha..

hahahaha...
betul tu fara..
nnt kta c pakai lembu tu tudung ikin..nnt kita tnya abah..
mcm sepa ka itu lembu..
A. Ujie
B. Nor
C. Ctah
D. Ajie
hahahaha...

fara,,
klu aku c pakai make up tu lembu,,nnt rojo dtg komen la pula pasal make up tu..mcm rojo komen ko..dlm fs..

cua aku tinguk lu kmu pnya tarian tu..hehe..

faRrE said...

yen..
jgn bha ajie d bwa2..gtu2 ajie tu,mo kawen da jgk..wakaka..

xpyah tnya abah..tnya aku ja..jwpan nya..E.PARIN..wakaka.

hahhhh sial nya rojo..trus aku komen blik..ko nia aku ckp,mmg pemerhati yg stia bha..sandi ae..

ops mana le..itu tarian hnya tuk org yg LAST TAHU ja..