13 July 2009

Hijrah

Salam..huiyoo..tajuk entri saya hari ni berasaskan ala2 islamic gitu..hee..well,,hopely boleh berubah kepada yg kurang baik kpd yg lebih baik..teringin sgt ingin menjadi spt mereka..sgt2..tapi hati ini masih belum bersedia..tapi,,klu mahu tunggu bersedianya bila la pula kan..i try my best berubah dari hari ke hari..insyaAllah..


then,,lupa pula cheq nak habaq mai kat hangpa semua yg cheq sudah pindah ke kolej penginapan yg baru..asainya cheq dulu kan duduk kolej Proton cak auw dari sem1 smpai la sem6..sem ni pula yg kena pindah kolej pegi duduk kolej Bank Muamalat..tapi bagaikan satu hikmah cheq dapat pindah mai duduk kolej Bank Muamalat ni..seyesly..banyak sgt hikmahnya..org kata,,sesuatu yg berlaku tu pasti ada hikmahnya..even mula2 dulu cheq rasa meluat jugak na awat la cheq kena tukaq kolej last² sem ni..bukan apa,,cheq malas la nak pi angkut barang yg berkotak² byknya tu..ni pun ada lagi brg cheq yg tak habis angkat lagi..ye laa..pompuan kan..klu baju tak smpai 10 helai tu tak la namanya pompuan kan..haha..soo,,org laki kena faham la naa..hee..


Btw,,banyak benda yg berubah bila duduk kolej baru ni..firstly,,about pegi kelas kena naik bas..ceh klu dulu tak pandang pakcik drebar bas tu even dia kacak lagu mana pun..tetap jugak nak p kelas jln kaki..hehe..save ckit bajet..tak payah nak topup segala..siap pakcik drebar tu mcm nak merayu je kitorg naik bas dia..haha..jahat la cheq ni..mengarang je..tak de la smpai dia nak p merayu nak suh kami semua p naik bas dia secara berjemaah..cheq tipu ja!!..tapi sekarang,,cheq ni yg dok asyik buat muka comei tiap² hari agar pakcik drebar bas tu tak tinggai kami..klu dia tinggai p kelas jln kaki la nmpaknya..hee..


then,,klu dulu cheq duduk berdua je ngn rumate kat bilik..ye la dah bilik untuk berdua je kan..skrg ni kena duduk ber-empat..takpala..meriah sikit kan..nak tidoq malam pun tak la takut mana..hehee..tapi best la duduk kolej skrg sbb tak la mata cheq ni asyik nak terlelap ja..tido 24jam..bangun pun awai..byk benda yg kita boleh buat..klu asyik tidoq ja..keja pun semua tertangguh..kan..kan..ngee..


cumanya duduk kat sini cheq rindu ngn matahari nu..ye la..blok yg tertutup..klu dulu jalan kaki lama sikit kat atas matahari..ni naik bas..nak bermesra ngn matahari pun tak sempat..takpa² nnt bila² cheq ada free time cheq pegi la bersantai ala² artis hollywood tu kat tengah padang bola tu..haha..nak jemur baju pun jadi satu kerisauan bagi cheq..ye la..matahari tak kena baju..cheq ni tak boleh klu baju tak kena matahari..hidup jadi suram gelap gulita mcm mamat bangla tu..klu cheq jemur baju,,hati cheq takda senang asyik duduk depan ampaian tu dan berdoa moga² matahari tu sayang kat cheq dan bg sikit cahaya dia yg cantik persis mutiara tu kat baju² cheq yg berhelai² tu..hee..


eh²..hari ni cheq nak upload gambar tau..dah lama kan cheq tak upload gmbar cheq yg cantik² belaka tu kat blog cheq ni..sat naa..



Loading....



Haa..ni gmbar cheq waktu nak p kelas 1st hari isnin hari tu..ceh ni muka penuh bersemangat gila nih..hehe..jan jeles na..budak baru nak rajin belajar..hohoho...




Semangat!!..


nak upload gak gmbar² kat kolej lama dulu..ceh..mengimbau kenangan silam la pulak cheq ni kan..mengada ckit nak upload gambar segala..heh..ye laa..dah lama tak upload gmbar..soo,,dikesempatan ini sementara cheq ada semangat yg berkobar² nak upload gmbar..cheq upload la semua sekali pic na..about my kolej penginapan..ngeh3..layan je la eh picta² ni ye..


Ni bilik lama cheq..ni la katil cheq yg byk menghasut cheq utk selalu tido 24jam tu..ni ambik picta ni waktu dah nak balik hujung sem lepas..hee..

Haa..nmpak tak istana kat atas bukit tu??..tu la istana cheq ngn kawan² cheq..petang² cheq ngn kawan² cheq pi la dok perati dari depan bilik cheq smbil minum milo dan cecah roti mayat..sambil ngumpat rakyat jelata..cantik kan istana cheq..hoho..


Yang ni adalah pemandangan pada waktu malam kolej cheq dari depan bilik cheq..cantik bukan..macam berada di tengah kota..huhu..merapu la farina ni..berangan je lebih..



okla..cheq nak p dah ni..duduk lama² kat dalam lab ni cheq rasa bagai nak pengsan..tak berapa sihat lagi..aura² nak demam tu cheq masih rasainya..hee..



penamat entri : eh..awat eh entri hari ni cheq merapu dalam loghat utaqa eh..haha..macam ada hati ja ni??..eh²,,cheq memang ada hati pun..hati cheq tulus dan mulus apa..hari² cheq berus guna clorox..haha..takpa² dah tiga tahun lebih cheq berada kat sini..sekali sekala cheq merapu lagu ni takpa na..

11 comments:

misya said...

selamat kembali belajar aaa....
hihih..semangat betul ni anak taw...
bagus..bagus....mo hidup msti sllu chayo2...
ui, teringat pla masa tinggal hostel dulu...mmg selalu berpindah randah...mcm orag nomad jak every sem...hihihi

Farina said...

kak misyaaaa..rindu bangat sihh!!
hahaha..
mcmna kpli??..
wui..mo jadi ciguh ba dia..hee..
haha..harus semangat!!..
mcm intan cakap..hahaha..nmpak sgt layan cita intan tu..hehehe

-N e Y r A- said...

awat hang merapu cakap utaqa ni? hahha

Wahaida binti Ysmael said...

farina,, bah lawanya bilik di kolejmu,, bilik aku di upm ni burukkkk betullll...

farina said...

neyra..hahaha..saja cakap utaqa cket..mana la tau leh ckp ngn Menteri Besar kan..haha..

adek..huhu..lawa ka?..harus la deco lebih mcm eric..hehee

nurul hidayah roslan said...

Salam kak nia! =D

hehhe..tenang aje masok blog nie sebab ade lagu the climb=D

lawalah muka akak bila tgk dari dekat. Mesti ramai peminat kan? heheh

wasalam,
~dayah~

iNaMoRaTa said...

salam adik dayah..

hee..best kan lagu climb tu..hee..
akak baru tempek semalam..he..

eh?..puji akak ke tu?..hehe..
peminat tak de la syg..xde sape nak kat akak ni..hehe..btw,,tQ puji tau..nah 20 sen..hee..

rajin2 dtg blog akak lg tau..leave komen manyak2 tau..hee..

take care dear..
hv a nice day~

-N e Y r A- said...

hahaha. cheq pun nak meraphu sama la lagu ni. hahaha

iNaMoRaTa said...

haha..
merapu boleh cik neyra..jgn menyapu dah..hehehe

-N e Y r A- said...

sapu sampah di blog farin

iNaMoRaTa said...

woi..woi..
mana ada sampah laa di blog ni..hehehe