30 January 2009

Berbasikal seperti sarKas



waaah..
sila buka mata anda luas2..ini basikal berdua ye..bukan basikal sarkas..amat seronok bermain basikal ni..umpamanya sdg bermain kayak..haha..namun kayak menggunakan tangan..yang ni menggunakan kaki..sila maklum ya!! kena mengayuh bersama2..
for your in4mation..amat bangga menaiki basikal ni kerna!!..selama aku duduk di uum 2tahun lebih..aku baru pertama kali..di ulangi!!..baru pertama kali menaiki basikal ini..hahaha..nmpak sgt amat jarang untuk beriadah..entah lah..cuma lately ni amat rajin dan teringin sgt2 mgluarkan peluh..kerna..AKU SUDAH GEMOK!!!..aiyaaakk!!
dalam sehari ni..iaitu dari aku bgun pg tadi..aktiviti aku seharian adalah memerah peluh..peluh okay..harap baca dgn mata yg terang..nnt anda salah faham dgn aku..
bermula dr pukul 8.ooam..hik3..bangun awal seh..sbb mo pegi kompleks sukan..bukan utk bersukan..tapi utk memerap diri dlm bilik sauna..hanya bayar RM3 untuk berapa jam shj anda mahu berada dlm tu..abg yg jaga kaunter tu kata.."hangpa nak duduk smpai tebakaq pun xpa"..ikut loghat utara la sbb abg yg jaga tu ckp loghat utara..
then selama beberapa jam mewapkan diri di dalam bilik itu..aku telah dipengaruhi oleh kawan2 yg ingin berseronok hingga lupa dunia dan beralih ke aktiviti yg lain pula..jeng..jeng..jeng..haha..tak la suspen pun..juz pg mandi kolam renang je..cumanya kami tidak mematuhi etika pemakaian yg dibenarkan..suppost kena pakai bikini baju swimming sut+snowswimming cap..ikutla yg menutup aurat..kita kan org melayu..ahakz!!..NO BIKINI okay!!..
then..kami mana ada benda2 tu semua..bukannya tiap2 minggu pg mandi dlm tu..ni juz nak merasa ja berenang ala2 perenang gimrama tu..leh la tonjolkan bakat yg ada..jadi kami pun belasah je..nadia af6 kata.."redaah jee"..kami pun redah je la..
setelah berenang dgn pelbagai gaya..kuak lentang,,kupu2,,ala2 ikan duyung pun ada..tiba2..abg yg jaga kaunter tu dtg.."ala,,dia mai dah"..dtg2 mrh2 kitorg suh naik..hampeh!!..baru nak pecah rekod nak buat gaya berenang yg baru..kacau la abg nih!!..kami pun dgn takut+nervous naik ke dasar..tukar baju cpt2..pas tu ambik kad matrik..nak balik la apa lg..tp sblum tu kena ceramah free la dulu..erm,,dengar ja la..mmg salah kami pun tak pakai swmmg sut..hahaha....*padahal dlm hati bergulak gumbira sbb dpt jgk merasa mndi kolam uum tu..haha*...
pas tu,,blk kolej mandi semula dan tdo..
ptg bangun jam5 pg main basikal pula..sekali lg kena berdepan ngn abg yg td tu..tp mcm tak biasa..buat dunno ja la..lantak aku,,aku bayar yuran pe!!..hik3..
so..hari ni..aku menggunakan pusat sukan dgn seefisyennya..pagi pegi mandi sauna..then,,mandi kolam renang,,ptg men basikal..
namun,,aku masih gemok lagi...waaaa...
kena rajin2 buat sit up utk mgurgkan kadar kgemukkan..
kembalikan kerampinganku..hahahaha...


:boy6:

17 comments:

Minister Of Mind said...

Mane korang beli basikal nie eh..?
Tak pernah nampak pun kedai jual besekal?

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

KAHKAHKAHKAHKAHKAH..
cuba ko bygkan basikal gini ada 12tmpt duduk, nataso suma naik,, syita paling depan.. hahaha...

Rezz Fukumoto said...

wah lawa jua basikal ani!!

~cik manis~ said...

sudah link juga :)

-N e Y r A- said...

best nyew nek beskal gtu...

Zulshaari said...

naik bebaik basikal tu.. kalau jatuh luka lutut..
adik banyak lagi yang perlu tahu dan perlu belajar. jada diri bebaik dan tingkah laku serta maruah makbapa.. selalu ingat pesan dan nasihat. salam dari seorang yang bergelar " TOK AYAH "

Riezal said...

wow... nanti leh kayuh sekali :).Neway nice bike u have there.. salam ziarah

tomato_masam said...

wah, macam kart uum jer neh? aahahha..ye ke?

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

mkn ubat spya ko cpt sembuh.. :D

angkasa said...

cute2
haha

wan fara said...

mne nak cari basikal tuh ek? suro my bf sorg kayuh. mesti semput. hihi

Nur said...

Ni la aku mo bli bkin bw p kerja nanti...aku msti kerja dkt2 fara..spaya dia yg brabis kayuh..
(jgn pla kmu dtg2 rmh aku stkt mo main basikal..bkn sarkas rmh aku tu)

+ iNaMoRaTa + said...

haha..
bygkan ko ngn fara nek nasikal ni...ooo tidak pelik..
jap,,cuba ko bygkan ctah nek basikal ni ngn ajie...*norrr..jgn senyum okay!!*
klu ko ada basikal ni pasti ujie ngn dedek yg slalu booking mo pnjam evry weekend..hahaha...

Nur said...

hahaha..kompom la ajie yg ngos2 kayuh!!smbil maki2 cita!
klu dua ekur tu dtg aku tapuk basikal tuh d rmh YB Ros!!brani la dtg ambik..haha

+ iNaMoRaTa + said...

haha..
dpt aku bygkan cmana tu ajie ngos2 kayuh basikal..
ya..ko pjam ja kendadu adik ipar ujie..hahaha...

Nur said...

hahaha..ya betul2 yen..kendadu yg ada num kod lagi..

Nur said...

hahaha..ya betul2 yen..kendadu yg ada num kod lagi..