26 January 2009

Do i caRe???

Do i Care??Do i Care??Do i Care??Do i Care??Do i Care??Do i Care??
Do i Care??
Do i Care??Do i Care??Do i Care??Do i Care??

Entri ini adalah berdasarkan kejadian2 yg benar2 belaka yg terjadi ke atas diriku..bukan omongan kosong semata2..hehehe..cuma meluahkan rasa isi hati yg terpendam..ngee~

Bila ada org kata aku KECIL
hurm..mo kata kisah..tak lah sgt..tapi kisah juga if org tu ckp ngn aku hampir 10kali..tiap kali jumpa aku msti akan ckp mcm ni "ei kecil la ko ni cik"..aie??..tak bushan kah ckp mcm tu berulang kali wei..aku pun jd meluat dgr..klu ckp aku ni cantik ke tak pa lah..mcm la dia tu tinggi sgt..kalau setiap kali dia ckp mcm tu aku akan membesar sedikit tak pa..hari2 aku akan pg jumpa dia smpi la aku tinggi dan blh jadi model berus gigi..ngeh2..Namun, aku tetap bersyukur apa yg aku ada..aku sempurna..Alhamdulillah..

Bila ada yg marah aku sbb markah dia rendah gara2 dia TIRU aku
Hahahaha..aku akan gelakkan dia sampai perut aku pecah..dan aku akan kata dkt dia..padan muka ko sapa suh tiru aku!!!..klu nak sgt markah tinggi..buatlah sendiri..yg ko pegi tiru aku apasal..pas tu nak marah2 pula..tiru la org yg plg pandai..tak pun pegi tiru lecturer..mst markah ko plg tinggi kan..pas tu ko boleh la bangga dan ckp ko punya markah plg tinggi..buat malu je..

Bila ada yang kata aku berpakaian secara 'OVER' bila mo pegi kelas
ngeh3..kenapa..ko jeles ke aku CANTIK??..hehe..bila ja saat2 aku berpakaian kemas sbg contoh memakai heels,pakai make-up,pakai kemeja,pakai shawl or pkai baju yg berfesyen..mst akan ada insan2 yg berselisih dgnku berkata mcm ni.."aie..nak pegi alor setar ke??"..aik??..takkan korang pegi bandar pakai mcm ni???walhal aku tak la berpakaian cantik sgt..hanya memakai seluar slack dgn kemeja..dan sedikit make-up...eee..wtf !! kunonyee..salah kah aku memakai dgn kemas dan cantik utk pergi ke kelas..cantik itu identity dan personality laa..mungkin klu aku pakai seluar track-shirt pun diorg akan kata aku cantik..lalu berkata.."aiee..nak pegi kuala lumpur ke??"..hik3...biasalah..org kampung..hik3..*sori..kecelaruan ayat berlaku tadi*


Bila ada yg cakap aku nih JAHAT
haha..ada ke??..mmg ada pun..ntah la knapa dia ckp aku mcm tu..tp ye lah..aku mmg jahat pun..hahaha..tp takkan org baik ngn aku pun aku nak jahat ngn diorg kan??..so,secara konklusinya,,aku hanya jahat kpd org yg jahat ngn aku..huahuahua..contohnya,,tak tegur aku dan buat muka berlagak bila selisih ngn aku..heyy!!ko pehal??..berlagak semcm nih!!..so,aku pun tak kan terhegeh2 mo tegur dia kan???TAK DE MASA laa wei..so,aku tak kisah la ko kata aku jahat ke ape ke,,lantak ko leer..janji ko tak gngu hidup aku..peace no war!!

Bila ada yg kata aku ni TAK CANIK
haha..aku tak kisah pun bila ko ckp aku nih tak cantik..tak kisah..tak kisah..sbb ko pun bukannya cantik sgt pun..hahahaha..bagi aku,,org yg cantik tu adalah orang yg sentiasa bersyukur dgn apa yg dia ada dan menghargai dirinya yg sebenar..klu luaran ja cantik dalaman buruk nak mapus..tak boleh pakai juga kan??..soo,,bersyukurlah selagi kita sempurna..


Bila ada yg berlagak KAYA walhal kurang mampu
ni lagi masalah yg melanda dunia sekrg..bak kata pepatah melayu ada mengatakan.."biar papa asal bergaya"..yeeek!!..dah tak mampu tu buat la cara tak mampu..jgn la sampai membinasakan diri sendiri dg membeli barangan yg branded gara2 ingin lebih dr org lain..wth!!..membeli brangan yg mahal2 sbb tak nak kalah ngn org lain..tapi menyusahkan makbapak!!..bila org ada kasut baru..nak juga beli kasut baru..bila org ada beg baru..nak juga beg baru..bila org ada bf hendsom..dia pun nak juga bf yg hendsom dgn mgatakan bf dia la yg plg hendsom..hahaha..kelakar la org mcm nih!!..

Beli barangan yg BRANDED walhal tak la havoc sgt pun
ni pun satu hal..ada la seorg kwan ni..konon la branded..walhal membeli barangan branded yg tak la havoc pun jenamanya..org kurang mampu cam kami ni pun mampu membelinya..haha..nak tahu,,punya la gempak dia ckp "aku tak pakai kasut murah2 ni..aku pakai kasut V****I je"..mari kita gulakkan dia beramai2..apa la setakat pakai jenama kasut tu pun nak kecoh..lain lah klu beli jenama Sembonia ke..Guess ke..emm..ntah le jenama ape lg..aku ni bkannye branded pun..pakai je ape..janji murah TAPI cantik!!..hehe..tak membebankan kan??..hehehe...


Bila ada yg suka ambil KESEMPATAN dlm kesempitan ke atas aku
Dlm erti kata lain..hanya menggunakan aku di kala ingikan sesuatu..haha..aku kisah ka??..erm..utk mgatakan diri ini baik dan berasa bangga ke atasnya tak la sgt..tp aku mmg seorg insan yg sukar dan susah utk menolak apabila org inginkan pertolongan..even pertolongan tu tak la besar mana pun..dia blh buat sendiri apa..tp takpa la..aku akan tolong..cuma klu berkaitan wang ringgit..aku menyerah kalah!!..aku dah la tak dpt PTPTN..korang nak pinjam duit ngn aku lg??..cup!!..jgn ada yg memperkatakan yg aku ni berkira dan tak ikhlas pula..hehehe..tp,agak2 la klu inginkan pertolongan kan..rasa meluat pula benda kecik pun tak blh buat sendiri..ngeh3..

Bila budak2 MPP dtg LEWAT ke kelas
eyerk!!ni terjadi ngn budak MPP kelas pemasaran pertanian aku..diorg ni tak hormat lecturer langsung..tau lah korg tu MPP..jgn la berlagak sampai blh je dtg kelas lewat,ponteng kelas,tak buat assignment group..heyy..meh sini nak ckp sikit..korg yg nak msk MPP sgt kan..so,pandai2 la manage masa dan jadual tu..jgn la sampai tak hirau study..bukan ke korang dah diterapkan nilai2 murni dan di ajar segala etika2 yg beretika??..hee..ni la malas klu ada group asgnment yg MPP..tak ambik dah eyh..buat asgnment di saat2 org sdah mo submit..esok nak submit,,baru sibuk tanya psl asgnment..then, bab msk kelas lambat..klu lmbat 10minit org tak kisah mana laa..ni lewat 30minit..40minit..org dah nak hbis kelas, baru msuk kelas..alasan,,bangun lewat..sbb tdur lewat..bz ngn projek..bla..bla..wtf!!..patutla ramai student nyampah ngn MPP ni..mula2 dulu janji bukan main..bila sdah jd MPP..telan air liur ja la..hahaha..ambik ko!!..oppss!!maaf..terover plak!!

Bila ada member ni 'kerek' bila ada ada awekss
hulaa..mentang2 la jln ngn awek..kitorg kat sbelah dia pun dia buat tak nampak..amboi!!..klu sblum ada awek,,kemain borak dan gulak ngn kami secara berjemaah..namun bila sudah ada awekss..sombong kemain lagi ko eyh..buat member tu,,jgn ckp org lain la..sendiri pun 2x5 je bohongnyee..aku??..tak kisah pun..janji ko bahagia sudahlah..

Bila ada org cakap mengenai DUNIA BLOGGING ku..
Bila ada yg ckp "eii cik..ko tak boring ka main benda tu".."eii..sudah2 lah tu cik".."eii..balik2 blog..balik2 blog"..huhu..well,,tak kisah la mo ckp apa..aku tetap ngn hobi aku..dan disini ja la tempat aku berkongsi cerita..menyatakan rasa suka dan duka..klu korg jeles..meh aku ajar korang cara buat blog..hehehe

haha..so,,apa pendapat korang??..korang kisah tak??..



6 comments:

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

haah ek kengkadang ada org jeles kita ni asyik berblog..

suke ati kitalah kan..dia ape tau..hehehehe...

+ iNaMoRaTa + said...

betul tu kak nrina..
bukan kita ganggu diorg kan..hik3..

eJump said...

dgr mcm marah je CIk Farina... bwk2 besaba ye... Do I care?..of cos i care la... all ma member blogging is ma friend.. ^^

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

napa ko mekong2 ni??
sabar..
erk.. point org tensen pasal blogging tu aku pernah kena juga.. entah di mana salahnya.. padahal blog best apa.. x payah teriak p marah orang.. marah dalam blog ja. hahaha..

okay vincci. kah3.. bukan branded sgt pon vincci. haha.. when everybody is wearing the same brand, then it's not vogue anymore.. hahaha..

pakai over?? seh apalah nasib aku kalau aku yg study tempat ko.. dah lah aku dan mekap serta heels tak dapat dipisahkan.. haha..

seh.. panjang lah konon curhat aku sini.. hahaha..

+ iNaMoRaTa + said...

ejump..
tak marah pun..cuma geram~
hahaha..

vujie..
yaa~..setakat vincci..haha..itu pun mo havoc~..sampai mo ckp benda tuh..kan2..kita pakai selipar jepun jenama Sembonia pun tak heran kan~*ahakz..adakah selipar jepun jenama sembonia???*..hahaha

Nur... said...

emo tul yennnnnnnnn..
kecil tuh comel apa..
sdh la mniru tuh sah2 xpndai..p mrah lg..atlst org kc tru kn..xla dpt 0..suma org ska brg brnded tp xpyah la lbih2 klu x dt..yg murah tp lwa pn ok apa..ada jnama sembonia..tp tlis sndri pkai maker pen la..hehehe..*brg brnded bli tym sale ja..hehe*