22 January 2009

Fav QUESTION for today

:huarg:
hari ni hari khamis..uum sudah start cuti pada esok hari..mcm biasa la bila start cuti..mula la org2 ni hilang kewarasan memunggah beg2 yg ada untuk membawa brg2 balik ke kampung halaman masing2..ptg tadi ramai yg sudah membawa segala mcm beg dan brg2..ada yg bawa beg mcm nak cuti berbulan2..ada yg mcm nak cuti setahun..dan ada juga yg bw brg mcm tak balik2 dah..*tapi,itu aku tipu okay*..hehehe..tiada yg membawa brg2 begitu byk sampai mcm tu sekali..hik3..bagi aku dan kwn2 sabah ku..hanya melihat dan memerhati dgn perasaan jeles gelagat semua org..dari depan bilik member ku..kami lepak dpn pintu sambil makan limau mandarin *ntah dari amoi mana yg bagi tu*..melihat seorg demi seorg balik membawa beg balik kampung...mcm budak2 akademi fantasia yang kena halau terkeluar dari akademi pula..
oh ya..plan aku mo pegi genting highlands cuti ni terpaksa ditangguh ke masa yg akan dtg..aku kena buat assgnment waktu cuti ni laaa..lagipun, naik dari cuti ja terpaksa menghadapi banyak exam mid..so, aku kena korbankan segala keseronokkan itu..huhu..

then, fav QUESTION utk hari ini adalah :
Ali : Hai..bila balik?..
Aminah : Eh!..ang balik bila??
Abu : Bila mu balik wei?..
Ahmad : Dok balek kapung ko??
Farina : pabila kamu kan mulih kampung dang??..

haaaa~
kan sudah ckp..semua org akan bertanyakan soalan yg sama setiap kali apabila terserempak ngn member2..tak pun bila time borak2 dekat dlm kelas sementara menunggu lecturer masuk kelas..fenomena ini skrg tgh terjadi dkt uum..kerna start mlm ni semua org akan balik ke kampung halaman msg2..namun aku dan kwn2 sabah ku terkecuali dari keadaan ini..soo..bila org tanya dekat kami..kami akan jwb mcm nih!!..

Aminah : Tak balik ke cuti ni??
Farina : Balik..mana boleh tak balik..cuti kan..
Aminah : oh ye ke?..balik mana?..
Farina : Mcm biasa la..balik bilik..

kuang..kuang..kuang..
kan sudah kena..hik3..

saja jwb mcm tu supaya tak lah berasa sedih sgt..hehe
mo blk sabah pun duit lagi..beli tiket flight bukan RM20, RM30..tapi RM200,RM300..klu pegi balik nak juga sampai RM500..huh!!..klu RM500 tu buat makan aiskrim lagi baik..kan??..hehehe...lain lah klu ada boyfren pilot ka..pramugara ka..hehe..atleast blh la naik flight free..hehehe
syhh~jgn bgtw mama aku mkn aiskrim byk sgt..nnt mama mrh..mama tak bagi mkn aiskrim..sbb aku sng kena demam..

okeylah..
aku sudah menyusun jadual ku untuk cuti ni..
mo tau ka apa jadual aku?..
jom zoom!

24/jan - study ekonomi antarabangsa..wat nota & review
25/jan - study ekonometrik
26/jan - organisasi industri..wat asignment & review
27/jan - pengeluaran pertanian
28/jan - ekonometrik
29/jan - penghantar pengurusan
30/jan - penghantar psikologi

haha..stop!!..jgn katakan aku RAJIN okay~
sbb aku buat itu adalah terpaksa utk kejayaan bersama..hehehe..
harap2 jadual aku ni tak lah terpesong ke arah lain..hehehe..iaitu misi tidur dan membina badan..ataupun pergi berfoya2 shingga lupa dunia..hehehe..okay~hapuskan segala kemalasan yg ada..ubah diri utk berjaya..cewah~..mcm bukan farina yg saya kenal..hik3..

okehla..
lately aku kurang melihat segala objek yg ada..*adakah aku semakin kekurangan zat kalsium mata*..atau..semakin meghampiri dunia yg kelam..oh no!!..jgn la menjadi rabun hanya kerana gara2 kerap berbloging..esok akan pergi ke mall utk mencheck situasi mata yg semakin membuta tuli..oh tidak!!..tidak sama sekali dan akan menjadi kurg siuman bila diri ini sukar untuk menerima keadaan mata ku yg semakin memerlukan alat bantuan pengelihatan itu..jauhi dari segala kemungkinan itu..hehehe...

oklah..
aku pun sudah semakin pening..
kerna aku memerlukan pengelihatan dgn jarak dekat utk menaip blog..hehe..

daaaaaa~

HappY HoLiday to ALL my FwEnz

for da chiness people..
+ HapPy ChiNess New Year +


*psstt~tgh dgr lagu Yang terlewatkan by Sheila on 7 dari radio hot.fm online..teringat dkt abg wei..sbb abg wei bg aku lirik ni dkt testi friendster..mesti dia suh aku dgr lagu ni..sbb nya?..adalah..hanya kami yg tahu..hik3..*



10 comments:

eJump said...

Rajin sungguh cik Farina nie ye...
uhurk3!!!

admire said...

hurm..rajin nya..
selamat bercuti ye...
sy akan mula merindui anda...

MiSya said...

alala...
farin.....cuti sdh pla kan...
hoho...tidak pla tidak balik...
biar stadi jak di bilik...utk kejayaan bersama kan....
jimat kos & tenaga..
iya kan....
ko msti belajar rajin2...
hihihih....

Lead said...

heh....aiskrim pun mungkin pink jugak kaler nya.......

pink freak betul.....

+ iNaMoRaTa + said...

kak misya..
hehe..yaa..itulah..sy mst blajar rajin2 nih..*ayat minta puji ku*..hahaha
ya btul tu..jimat ckit duit..padahal mmg tgh kering pun skrg..hehehe..
TQ ya kak misya slalu dtg komen aku punya entri..saaaayyg kak misya..

+ iNaMoRaTa + said...

lead..
malang sungguh klu dpt aiskrim kaler pink..sbb aku tidak suka aiskrim strawberry..coklat PALING enak..hehhee

+ iNaMoRaTa + said...

ejump..
rajin terpaksa..hehe..
xde lah..mmg utk kebaikan bersama kan?..hehee

+ iNaMoRaTa + said...

aie~
siapa pula admire ni???..
jgn rindu aku..nnt merana diri sendiri..hik3..

su said...

gud luck! wat yg terbaik k...jg diri baek2 tau...

+ iNaMoRaTa + said...

kak su..
thank u soo much kak su..
kak su pun same eyh..
balik kg hati2 tau.. :P