17 January 2009

Serbuan UK : Realiti atau Fantasi??

Pada tanggal 14hb baru2 ni..di hening malam bulan terang..di waktu mata ini baru hendak terlelap..disaat mimpi baru hendak melabuhkan tirainya..*baru mo sampai paris nih*..huuuhhh!!! amat geram sekali pabila diri ini dikejutkan dgn satu khabar anginberita yg membuatkan aku tak jadi tidur pada wktu itu...malah diri menjadi semakin cergas..huhu
Terasa ingin dan berkobar2 ingin tahu apakah makna disebalik entri ku pada ptg ini???...HARUS!!!
Tahu tak..baru2 ni uum digemparkan dgn satu berita karut..di mana kononnya UK (unit keselamatan uum) telah membuat spotcheck menyeluruh ke atas semua DPP termasuklah semua bilik dan para penghuninya..anda bygkan sajalah..*bygkan kejap*..pada pukul 1am membuat checking secara besar-besaran???..hampeh~..tdkkah mngganggu para mahasiswa yg ingin bangun awal pada keesokkan hari utk pergi ke kelas???..aku pun terlibat la tuh!!!..sbb kelas aku pagi tu pkol8am..waaaa~then, pada malam tu dgr la khabar2 angin yg merebak dgn cepatnya spt aura tsumawi itu yg mnyatakan bhawa uk tgh wat spotchek brg2 elektrik, buku2 potostat, dan sgala mcm majalah..wth!!!..takkan majalah pun diorg nak rampas..eyhh~buat apa jual kat dlm koperasi tu klu tak bagi kitorg baca!!..*aku marah la mlm tu*...brg2 elektrik yg mmg tak dbenarkan dbw masuk ke dlm kampus..eg: rice cooker dan sgala periuk belanga yg ada..then, dgr khabar diorg kata kettle, extention, streka lebih dari 1 utk sebuah bilik, charger *crazy!!*, dan printer pun TAK DIBENARKAN!!...heyyy~klu periuk nasi 2 kitorg blh terima lg tau..tp wth smpai extention, charger, kettle dan iron pun tak blh??..aiyoo~..leh mati ler mcm nih!!..emm...mcm skolah asrama pula..mcm time zaman2 skola dulu..haha..teringat detik2 cemas bila dpt tahu para warden dan pengawas nak wat checking scra bsar-bsaran..huhu..aku pun naik cuak juga sbb aku adalah di antara pngumpul terhebat surat2 chenta..hahahaha~..gelakkan diri sendiri!!!...*mata terkebil2 malu*..
then, teruskan mencoret about my tittle entri..
kami pun setelah letih mengemas dan menyembunyikan segala mcm brg2..duduk di bilik dgn pintu dan selak pintu dikunci rapat..perasaan berdebar2 dan cuak yg tadi blum hilang lagi..diorg pesan duduk diam2 dlm bilik..dan klu ada org ketuk pintu jgn buka..wat2 je dah matitido..lagi lah aku tambah cuak..huhu..aku mengerling jam di dinding..sdah pukul 2am..suasana yg tadi bingit dan teramat bising dgn suara dan org berlari ke sana ke mari sdah mula reda..sunyi sepi ja..msg2 duduk dlm bilik menanti ketibaan uk..namun, yg dinanti tak kunjung tiba..rasa hati mendengus marah..klu tau mcm ni..abaikan saja khabar2 angin tadi..tdo itu yg lebih penting..
pagi tu pegi ke kelas..semua mahasiswa memperkatakan dan bergosip mengenai perkara yg sama..msg2 rasa diri diperbodohkan..bayangkanlah..*bayangkan lagi*..dpp yg sana kata uk dah round dpp sini..dpp sini kata uk dah round dpp sana..haiiehh~..mana satu yg betul nih???...diorang nih main2 laaa..so, aku dpt la tajuk entri hari ni..serbuan uk..realiti atau fantasi???..
dgr kata lagi..ada yg kata laa..ni khabar angin juga nih..huhu..ada yg kata mlm 2 yg wat spotcheck bukan lah para uk..kerana para uk pun tak tahu menahu tentang serbuan itu..hahahaha~..mari kita bergelak secara berjemaah...uk akan berkata : kita tengok siapa yg kena~..huhu..ehhh!!..tak hbis lagi kecuakan itu..uk kata : mereka akan siasat perkara nih..kerana berkemungkinan ada pihak yg menyamar dan mengambil kesempatan pada mlm tersebut..so, dinasihatkan kepada mahasiswa..terutamanya kpd kaum2 wanita..berhati-hatilah di jalan rayadan berwaspada pada malam hari..hehe..cuak tak??..oklah..pesanan penaja..berhati2 walau di mana kita berada..daaaa~

7 comments:

su said...

siapakah sebenarnya mereka iteew! takutttt! adakah??? huhu...

+ iNaMoRaTa + said...

xtahu la kak su..msh dlm siasatan lg..tp diorg kata mmg ada la org pg serbu bilik..tp nsb bek dpp kitorg xkena..
takut jugakk~..
huhuhu..

MiSya said...

alahai farin.....kin panas klu ada checking ni....hish..hish....kdg2 tidak tau mo tapuk di mana brg2 tuh...dkt uitm pun dulu gitu jg...mcm2 la yg tidak blh bawa kunun...adeiiiiiiiiiii...tapi, antam sajala....hihi

MiSya said...

hah....yg pasal mo bid tu kan...
farin pi ja laman web..www.lelong.com.my...
register nama farin...
nnti ada la tu kena isi..
follow ja instruction...
then, klu sdh complete...
baru blh bid...
select item utk di bid..
& click ja tu bidding tu...
letak price berapa farin mo ok...

good luck dear...
nnti pa2 ..jgn malu utk rujuk kembali...hihihi

reena said...

haha... teringat zaman belaja kat uitm dedolu.... penah gak kena spot check memalam gini... dah slalu gak brg2 terlepas dr dirembat.... standardla... smbunyi kaw2.. punya... siap dlm tin biskut pon ade gak brg... ahaks...

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

apa punya pelik la hostel ko nih.. manada org checking tengah2 malam.. fire drill tu lain lah..hahaha...

*ehem aku pun pengumpul surat chenta juga..hahaha..*

+ iNaMoRaTa + said...

kak misya..
a'ah..kin panas btul kan..
jd kelam kabut semuanya..smpai nda tau mo dtapuk dmana brg2..hehe..
then,tQ 4 da tutor about lelong.com tu..
nnt kita bid bsama2 ya..hehe..
tQ soo much..hee


kak reena..
mmg slalu eh uitm wat spotcheck?..
mcm kak misya jga la 2..
apa la yg disembunyikan ddlm tin roti 2?..
nak tau jga apa bendanye..hehehe


vujie..
harus!!..
panas ati ku g..klu kol10pm blh la rasional ckit..ni nda..kol 1am..gila juga..tp stelah dsiasat..upanya ada sindiket org mnyamar..sooo..kira kes rompakan la ni..hehehe...
*ya..tu lah..ko lg byk surat chenta dr aku..hehehe*