11 March 2009

saya bakal terbang

hahaha..mari menari sambil menyanyi dgn penuh girangnya..:ooo:..kerna..
SAYA BAKAL TERBANG!!

sabar2..bukan terbang mcm superman or mcm dlm cite Small Ville tu okay..biarpun saya suka dan amat2 suka dgn citer Small Ville itu,,tidak bermakna saya akan terbang seperti itu..

semalam kak fizi sudah belikan saya tiket balik ke :s::a::b::a::h:..tanah air tercinta...hoooraaaayyy..saya suka..saya suka....
aiehh???..dah la tanah..air pula tu..ala mcm la disini tiada air dan tanah..tapi disini saya tidak suka okay:boy8:!!!..suka lagi di tanah air kampung halaman saya sendiri!!..org kata.."Hujan emas di negeri orang..hujan batu di negeri sendiri..lebih baik di negeri sendiri"..saya rasa mcm ada yg tak kena dengan pepatah itu..sbb semua org sukakan emas:boy3:..jadi,,bukan kah hujan emas lebih baik??..hujan uang ke..hujan lagi best!!..
apa2pun saya sudah tidak kisah..hujan emas ka..batu ka..uang ka..yang penting saya bakal pulang ke rumah saya..yeaaaahhh!!:boy6:..kembali bersemangat utk hidup..saya bakal bertemu bapa,,mama,,kak fizi,,abg fei,,kak idah,,hafiz,,hakim,,uwa,,babu,,paci,,cazen,,my bb ijam,,family semua,,kawan2 ku,,dann..semua my pet..hehe..
hazirah mana??..hahaha..hazirah tak balik kampung..ngeee..hazirah,,sila jangan berasa jeles ok..saya bakal bersuka ria di rumah..:boy4:
namun,,tak best la klu ko nada,,aku tak dapat suruh2 ko buat kerja rumah..hahaha...kesian la aku jirah..mst aku ja yg cuci kain hari2..tak dpt la aku bgun lewat..balik la koo..*dgn nada merayu*
:boy7:..hee..aku rindu la ngn ko jirah..rindu sgt2:girl_1:..sila lah rindu juga ngn aku okay..


mari..mari..kemari semua..lihatlah tiket saya balik kampung..hehe...namun,,melihat saja okay..jgn garu hati anda untuk berasa jeles..hee

tiket balik dari Alor Star ke Kuala Lumpur



tiket balik dari Kuala Lumpur ke Kota-Kinabalu


sekarang tengah berkira-kira ingin bercuti dengan jayanya..

tidur dgn sepuas hatiku
makan dengan kenyang
minum yoyo shingga puas
bersiar2 hingga tak ingat dunia
membeli belah hingga kering gusi poket
menternak apa yg perlu diternak
menziarah sanak saudara
menghirup udara sabah hingga kembung perut kentut tak henti2

yaaaa...mari menjayakannya..Vujie oit!!..bersedialah..aku bakal menghabiskan duit c PET..
nor
ngn fara,,jgn berasa jeles..weeerrrkk!!!
booothhh


12 comments:

faRrE said...

bhooooot..
(GTU SKRG BG SALAM)..apa.ko ingt ko ja mo c hbis duit c PET??kmu pn bha..tp kmi 12may bru plg..sal mo bjoli2 lu..mo mkn JCO puas2..mklum jala,lau da cti d sabah,mana g dpt mkn JCO..(tu la aku mls tggl d sabah tu)..wakaka

~Cinta Cukulet~ said...

selamat balik kampung...saya tak jeles sebab saya memang dah ada kat kampung huhuhuhu..

MiSya said...

wah....wah...lawa tul sdh ni blog tawwwww...bravo baravo...santik cam orgnya jg....hohoho.....aku pun rindu sdh ni mo baca blog farincess ni taw.......hihihihi....iya...gni la klu belajar ni...sibuk tul kan....sabar jak la...klu inda, krg ndak, krg tanam jagung jak di ruma..hihihi
uik...bah, cepat ko balik sabah....huhuhu..aramaitiiii

+ iNaMoRaTa + said...

iya faraaa..
ok..roger aa..
gtw aku klu kamu kuar..
blh aku tempat kereta c PEt awal2 suh ambik aku diumah..

tp,,skrg c PET sudah ada driver..aku pun xtau minah indon mana lg jd bibik c PEt tu suh drive..hahaha...

aiee..nnt ba aku buat bisnes nataso..jual kueh galang ala2 JCO..
suh ctah ma ajie yg uli tepung..
anieng ma shana tlg letak coklat dkt kueh..
fara ngn nor,,jaga air..sbb aku tau klu letak kmu dkt kueh tu sah2 hbis msuk mulut kamu ja..
ida aku tugaskan bakar kueh ngn noya..
ujie ngn mar pg promote dkt org..nnt aku bg kostum HK utk ujie,,utk mar kostum acang..
biar aku ngn gg jaga kaunter..
ehhheee..
pas ni teda blh utang2 ok!!..
cash n carry!!..hehehe..

mo bg nama apa ya kedai kita tu..
biar maci kerek ngn maci belalang teruja tgk segala latihan diorg ma ajie dan sitah berhasil juga..

NTS Donut!!..yaaaa...

boleh ka..boleh ka??..

+ iNaMoRaTa + said...

cik cinta..
jangan tipu..sila lah berasa jeles juga..hehehhee..


kak misya..
iya ba kak..
belajar tah ku rajin2 ni..
ani pun hampir2 bubus otak ku..hehhee..
kak misya jom pg berjalan2 seluruh kk..hahhaa

Nur said...

bboootthhh(salam kawan2)
hahha..klu yen sdh memburu impian..
tarang2 la kue tu nant kta mkn sndri..
taoi fara juga la sumbung eh!!!
xknun mo tgl sabah xdonut..matai..
aku plg awal ni..
mo x tkut aku kn suh byr kue..
lgpun awal2 aku tlg ujie c hbis duit pet..
kmu ingat kmu la dluan2??jejak ja kaki aku d sbh..pet la aku suh ambil..haha

faRrE said...

yen..
astaga ida ko suh bkar kue tu??ada la bisnez lingkup ni lu gtu..ida knun..t kue hngus dia wat bodo ja..lau kita pggl ida,msti dia tnya 'NAPA??AHH YA KA??EE AKU XTAU BHA..'(dgn nada yg lmah lmbut ar mcm idah??

nor..
bkn jgk sumbunk bha nor..tp rimas aku dgn sabah tu..xpa2 ni..wakaka..apa??jd ko pkir...8hb tu hbis ja paper tu trus aku plg kk..sal UJIE ckp c PET plh 7hb,t 8hb dia p ambil aku d apot jd trus p bjoli..hahaha

+ iNaMoRaTa + said...

yes2..8hb aku balik juga..hahaha..
ba fara jom blk kita sama2..hehehe...

bah..geragas nor ngn fara trus suh c pet ambil kunun di airpot..
kmu ingat c pet tu bwa limosin ka kmu minta2 jmput di airpot??..hahaha..
klu ctah pecaya la aku..hahaha..

susah2 ko minta la garai ambl ko nor..hahahaa...

faRrE said...

yen..
astaga aku pkir c pet ambil pkai kapalnya..wakaka..

limosin cta x le gna bha..t mrh gf2 dia smua..

ntah nor ni..bgus g ko mnta ambil ma garai..dkat jua uma mu tu ma dia nor..nor,jgn pndg rendah dgn garai skrg..wakaka..

+ iNaMoRaTa + said...

haha..
c pet ada kapal selam la fara..
sbb bila dia pg pelantar dia naik kapal selam..nnt ko minta ambil la dia..sesekali di dlm laut apa salahnya..hahahhaa...

haihh..persetan semua gf ctah tu..klu dorg suma kejar ko..nnt ko btapuk la blkng nicky..xpun blkg nor..wakakaaka..

betul2 nor..susah2 abg thai tu,,garai kan ada..hahahaha...aku sokong ko fara..105%

Nur said...

xleh waris2 kwn pnya..matai klu edah tau ni..haha...
ah pet kli mo amek kta..klu plg mlm matanya yg sipit nant xnmpak jln..tkut jg aku.hahaha

+ iNaMoRaTa + said...

haha..
jan ba ko nor..nt mst ujie c pinjam dia conteks lens yg wrna biru tu..mst dia nmpak jln tu..hehehe..