21 January 2011

My Little Nephew

Korang semua pergi kerje eyh[?]..i duduk rumah saja...makan tidur makan tidur...cop[!]..tak tak..i ada kerja juga..buat kerja rumah sebab mama i seorang yang bekerjaya...memandangkan rumah i tidak ada orang gaji dan tidak pernah ada...soo,,i dan adik beradik kena tolong buat kerja rumah dan mama yang akan masak...memandangkan kakak i seorang sudah berkahwin dan tinggal berasingan,,adik² i yang lain masih belajar..i la kena buat kerja rumah sorang² T____T...sakit belakang memang sudah lali dalam kehidupan i..makanlah panadol extend...no no[!]..i tak makan pun...nanti i mau pegi buat body massage dekat kk hoyeehhh kakak i janji mau spend...yea yea..

Baiklah..mari bercerita tentang my nephew yang sudah berumur setahun lebih dan hoyehhhh dia sudah pandai jalan..dan yang paling penting...dia sudah tahu kegunaan HenPon...when we say 'HELLO'..dia pun akan letak HP tu dekat telinganya...dan bila orang suruh cakap dekat telefon..dia pun cakap bahasa dia yang i pun tidak faham..ngeee..sangat mencuit hati....dannn..yang paling penting...dia pandai sudah begambarrrr...bila tgk gambar² dia yang kita snap mesti dia akan senyum...dan paling tidak boleh blah,,dia suka tgk video² nya yang diambil..kalau dia nangis,,bagi saja tengok koleksi video nya..pasti dia akan ketawa dan tersenyum sendiri²...

Mari tengok gambar² yang kami ambil sendiri bersama²...







He is so adorable kannn...

Oh ya..yesterday my aunty tell me about an available job at Pusat Anak Permata as a PEMBANTU MURID  N17 with salary RM1200 after plus allawonce..and the job discription is like working as a baby sitter...something like that la..just like at the Nursery...i want to apply but i think i can't...hua-hua...its because,,i cant 'cuci berak budak'...hua-hua T___T..seyes i canttttt[!]...but,,if they is my anak,,my adik,,my cuzzie or my anak fruit i can laaa...but,,ini anak orangggg...hua-hua againnn...i canttt[!]...Please Allah give me strange...should i apply or not...oh ya,,other task i can do it...expertt[!]..like kasi mandi budak,,kasi makan budak,,kasi pakai baju budak,,lap hingus budak,,etc...but,,just this thing i sangaaatttt² la TIDAK BOLEH[!]....hua-hua...T____T....

Ohmai...english i memangg broken[!]...abaikannn[!]

4 comments:

MiSyaJanah said...

haha..comel btul anak buah ko tu dik..;D mcm anak jepun mukanya;D

about post tu, klu ko mo earn money & get some experiences, go & try. sbb benda tu org bilang ala bisa tegal biasa kan, but, if ko rasa ko mmg x la pun blh tgk segala berak2 budak tu..ba x pyh la..;D

farawrrr said...

Waaa, faris dah banyak gigi la. Gambar last skali tuh nampak die mcm girl la.hihi

- farah :)

farinajaafar said...

@MiSyaJanah

kak misya,,haha..comell kannn...abg ipar aku hr tu bw dia kan dkt shopg complex...terus ada tauke cina tanya..ko punya anak ka?..kenapa macam cina?..terus abg ipar aku ketawa...haha

iya kak adoi...kalau keluarga boleh consider lagi aku kak...tapi ini,,anak org..mengalir² nnt kak air mata ku sambil basuh berak...huahuahuahua....

farinajaafar said...

@farawrrr

Fara...iyaa..banyak gigi nya ni la selalu dia gigit abahnya...sampai berbekas²..hahaha...

ada mcm girl ka?..naa ini lah dorg abah n mama nya mau cari girl lagi ni...

pssttt,,bila kamu dtg kk lagi?