01 September 2008

Tips Bangun Sahur

Puasa pn nk dkt, tapi time utk bangunkan org bersahur adlh time paling crucial skali..Dibwh ni ada2 tips menarik utk dicuba klau nk kejutkn org bngn tidur especially sahur..cam ni antara caranya..

1. pegang ank jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkn perlahan lahan..sambil panggil nama dia...
3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...
5. tutup kipas/air condtapi

klau still tak ada effect :-
1. jerit nama dia kuat kuat...
2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit
3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju dalam korg
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. goyang bdan dia kuat2 and then jerit gempa bumi! tsunami!! tsunami
6. letak kfc ke mcd ke xpn ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sblh hidung dia..bg ambik bau sikit

tapi klau still tak ada effect gak :-
1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali...
2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin!tapi kalau still tak ada effect gak...ni je la cara terakhir:-
1. panggil je org masjid/surau untuk uruskan...krn tuhan lebih menyayanginya

Link:
Thankz 2 Inn 4 diz tips



Girls Myspace Comments

2 comments:

~Cinta Milo Ais~ said...

huuu...yg jirus dgn air rendaman baju dlm tu yg sadis tu...kalau jirus dgn jus oren okey lagi hehe

Anonymous said...

haha..bg dia bangun dgn terkejut beruknya..