06 May 2009

Exam dan Cinta sudah pergi

yeaa~
alhamdulillah..saya sudah menjalani semua exam saya dgn baiknya..kini dalam mood nak balik kampung..tapi sebenarnya saya seakan berat hati nak balik..saya tak tahu knapa..klu sem2 lepas..sebelum exam lagi brg2 dah punggah masuk dlm beg..tapi ntah kenapa sem ni saya tak prepare pun nak balik..kemas tu kemas jugak la barang..tapi saya kemas dgn lambat dan bertangguh2..saya tak tahu kenapa..tapi takpa la..saya sedapkan hati juga..my family tengah tunggu saya balik..dan balik nnt saya mahu berhadapan dengan sesuatu yg tak pasti..DIA!!..ya,,saya akan cuba untuk face to face dgn dia..then saya nak tahu sejauh mana dia perlukan saya..sejauh mana dia cintai saya..saya harus tabah dan kuatkan semangat tu..jika tidak,,semua akan still mcm ni..terkapai2 dilautan sepi..tapi..saya tahu..saya sedar..saya tak perlu menaruh harapan yang tinggi terhadap sesuatu yg tak pasti..
hati saya sakit..seperti ditusuk duri yg tajam berkali2..pedih..dan segalanya hanya saya yg tahu..saya yg rasa..namun,,biarpun sakit..saya harus tabah..senyuman itu tak perlu dihapuskan..bak kata hati saya..kesepian itu milikku..ketabahan itu milikku..keceriaan itu juga milikku..

alamakk~
ter'emo' la pula..sila izinkan saya untuk meluahkan perasaan saya..kerna..tanpa saya sedar laju saja tgn ini menaip mencurahkan perasaan yg telah terpendam dlm hati kudus ini..mungkin Tuhan ingin menguji saya..so,,saya kena tabah..saya kena kuat..bak kata abg wei..ina,,B sTroNg!!..ina cuba abg..namun,,saya akui..sebenarnya saya tidaklah sekuat mana..

takpala..
biarkan saja cinta itu pergi..saya pun sudah penat untuk mencintai..setiap kali mencintai..hanya kesakitan itu yg saya rasai..biar gelak ketawa..tapi hati ini tetap pedih..
saya tahu..saya tak bisa untuk mendapat cinta yg hakiki..oleh itu,,mulai saat ini..saat ayat ini tertutup dengan 'noktah'..saya akan buang perasaan cinta saya terhadap semua insan yg bergelar manusia..except my family..hanya perasaan syg saja yg akan saya tinggalkan..untuk semua sahabat saya..terima kasih sahabat..so,,sila campak perasaan cinta itu ke dalam gaung..biar ia tertanam di sudut yg dalam..jauh dari hati saya..sbb saya tau..saya takkan dapat cinta itu..saya pasrah..selamat tinggal cinta..'NOKTAH'.

6 comments:

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

ba atur ayat baik2...
settle baik2 jg..
cuba baiki kalau masih boleh..
kalau x boleh, datang pimping.
kita main Yna aku.. hehe..

+ iNaMoRaTa + said...

yeaa...
aku suka..aku suka..
hehehhee..
nnt kita main yna mu ya..
aku mau bg curl tu rmbut anak yna mu..hehehe..

btw..tQ my dear fwenz..
aku sudah penat untuk mencintai..

SuFy said...

salam..hye..jgn buang cinta..hidup tanpa cinta ibarat pelita tanpa mentolnya...dan untuk mndapat cinta manusia, cinta dulu pd yang Esa..hehehe...slmt berkarya..^_^

+ iNaMoRaTa + said...

hai sufy..
salam kenal..
thanks untuk kata2 tu..sgt suka..
thanks lot!!

-N e Y r A- said...

jangan cakap penat utk mencintai. :)

+ iNaMoRaTa + said...

penat eyra..
mencintai sesuatu yg tak pasti..