13 May 2009

I'm Home & Mothers Day

Hai sumer~
saya sudah kembali ke pangkal jalan rumah saya dgn selamatnya..hehe..sorry sbb lama takda update blog walhal sudah berhari-hari lamanya berada di rumah..hehe..tak pa..saya rehat dulu secukupnya sebelum mula merindui page ku yg indah permai ini..hehe..

*edit*
layan pic dulu

gmbar ngn kawan2 before bertolak balik..sem depan dah tak jumpa diorang..diorang dah habis study..saya ada lagi sem dpan..huhu..
dont forget me okay~
i Luv uoLL always


gambar ambik waktu kat airport Sultan Abdul Halim Alor Setar
*fina..mcm sama kan gmbar kita..hehehe*

Lagipun saya baru shj balik ke rumah sendiri pada hari Ahad hari tu sbb saya dan family tinggal di rumah kakak sulung saya di kk..saya smpai di lapangan terbang terminal 2 kota-kinabalu pada pukul 11.25pm..waktu tu saya sudah penat gila dengan perasaan geram saya yg tak habis lagi..tahu tak kenapa saya geram??..sbb saya kena rm195 utk barang yg lebih dari limit timbangan 20kg..oh damn!!!..saya sangat geram..sbb my sister sudah byr lebih utk extra bagasi..Rm48..so,,sy ingat RM48 tu utk barangan 20kg above..upanya juz 20kg..okaaayy~..kenapa letak RM48 utk limit juz 20kg ja..sdgkan utk yg smpai 15kg juz kena byr RM5..heyyy~..tak berbaloi laa..5kg je beza dengan harga beza RM43..saya cukup geram dgn Air Asia..oo..mentang2 la org ramai dah prefer naik Air Asia dgn senang lenang je la diorg nak ambik kesempatan..no!! saya bukan kena RM195..tapi 2kali ganda..sbb saya naik 2 kali penerbangan..1st dr A.star ke KL..then dr kL ke kk..sudah kena dlm nak dekat RM400..weyyy..boleh naik balik semula pegi A.star..nsb bek ada family angkat tlg bagi pinjam duit..buatnya saya pg check in sorg2 dkt a.star tu..mana saya ada duit sebanyak tu..hampeh betul laa!!..erm..saya tak mau naik Air Asia lagi..balik nnt naik MAS pula..MAS lagi murah pe..dah tu boleh mkn lagi kat dlm kapal..tak perlu nak berebut..kena jalan lagi nak pegi naik flight tu..haahh!! takda kuasa la saya..saya sudah fedup!! lagi satu,,skrg ni Air Asia dah wat perkhidmatan lain pula..kena bayar RM5 utk pick seat yg kita suka..amboi2..nak pilih tempat pun kena byar ke..skrg dah tak mcm dulu..diorang sendiri dah tentukan tempat duduk tuk kita..so,,tak perlu la nak beratur panjang dan beratur di barisan awal utk pilih tempat duduk yg korng suka..diorng dah tentukan pun..kwang3..

okay~stop talking about my travel yg menyakitkan hati tu..kita cakap pasal my holiday..hee
setakat ni takda holiday pegi mana2 lagi..tgh tunggu calling dari my bff Nataso yg sudah plan utk holiday pegi Pulau Manukan diz holiday..weiii..nor,,fara,,ujie,,cepatlah kc confirm..jan last minit nt aku tak dpt mo join..huhuhu..bestnye..rasa tak sabar mo pegi..ngeh3..padahal sudah berasa jeles sbb diorg Akmal my member pegi bercuti ke Pulau Langkawi baru2 ni..takpa..next sem i'll go there..jom nor,,fara..kita jelajah tu Langkawi..ujie klu mo join sekali boleh juga...amat di alu2kan..hehe..

waa..saya harap saya belum terlambat lagi utk wish HAPPY MOTHERS DAY to my mum Pn. Salmah Yusof and also to all mum's in da world..
Mother's Day Myspace Comments
ibu..ibu.. engkaulah..Ratu Haiku.. Bila ku berduka..engkau hiburkan selalu..

Thank u MUM..
for evrything's..
I LOVE U SOO MUCH


8 comments:

nurulbalqis said...

kak farin ;)
mak kak farin comel! mukaa sama jee mcm akak! :D

ღ~n0n0i~ღ said...

hihi.. muka sama..
ibu + daughter sama2 sweet.
noi rindu ibu lah tgk post ni.
mo balik sabah, cepat-cepat! homesick now.

p/s: noi da letak link utk widget follower box kat shoutmix farina (what to call u?farin,farina?far?ina?).

Oh ya..pasal Air asia tu memang bikin panas. happen to me all the time =,=". hehe.. ni entry pasal Air asia

+ iNaMoRaTa + said...

hehe..
balQis..thank u..
tapi kak farin comel lagi kan balQis..hehehe..
maaf mak!!..haha..

+ iNaMoRaTa + said...

hehe..
TQ noi 4 da pujian..aiseh..malu la pulak..hehe..
noi balik sabah bila??..
cepat2 balik sabah..hehehe

tQ noi 4 da link followers tu..
tQ byk2..happy sgt2..heee

noi..call farin pun boleh..farina pun boleh..ikut keselesaan lah..dua2 pun okey..hehehe

ya la..
boikot air asia..jom ramai2 naik MAS..hehehe

ღ~n0n0i~ღ said...

Bagus farin confirm awal-awal pasal raya sebab tiket MAS boleh tahan la, nda jauh beza pun dengan air asia sekarang. Bagus lagi naik MAS..Seriously.

Selamat Hari Raya (Haha,tiba2 plak ni).

I mean,
Have a nice day =D

_Vu-JiE_ said...

tu ko kena tanya nor sebagai ketua rombongan cik kiah kita kali ne. haha..
yg penting cta suruh p rmh dia sblm 18hb.. ada air markisa dia bilang.. haha..

+ iNaMoRaTa + said...

hehe noi..
bah awal juga tu selamat hari raya..
puasa pun blom lagi nih..hahaha..

ya tu la..kira mo nek MAS la tu..harap2 ada tiket murah..hehehehe

+ iNaMoRaTa + said...

vujie..
ya tu plan nor ka..
hahaha..
bah..bila la kunun ko mo p serbu rumah sitah tu??..jom serbuu..hahaha