18 May 2009

My WeeKenD



Hai all~
Happy Monday..hee..
Actually saya baru saja balik pagi tadi dari menghabiskan weekend saya di umah kakak saya di kK..Plan hendak balik petang semlm..namun dsebabkan tgk wayang ngn kakak,abg ipar,dan adik2 saya smpai pkul6.30ptg..makanya dgn secara automatik tidak dpt balik ke kmpung pd ptg tu..lagipun lampu kereta tu takda terang sgt pada waktu mlm..di tambah dgn mata saya yg rabun ayam..yang tidak berapa nmpak utk drive pada waktu mlm..jadi kena la balik pagi tadi..sbb ptg adik saya hakim ada exam mid sem..hehe..my mum risau sbb hakim belum study lagi..soo kena la balik awal pagi..sempat la utk dia study beberapa jam b4 dia pegi skola agama ptg tu..hehe..

Weekend saya dan kakak,abg ipar,hafiz & hakim pegi jln2 dkt kk..
kami bertolak ptg sabtu..smpai2 ja dkt umah kakak sudah 4pm..after solat asar,,plan mo pegi tgk wayang..tapi takda citer best..so tukar pegi plan B iaitu pegi centre point (CP) sbb kakak mo belanja makan Pizza HUt..opss..sebenarnya dia takda plan mo blanja..tapi saya yg beria sgt utk dibelanja..hasil rayuan gombal saya..dapatlah makan piZza..waaaaa...sedap sangat!!..sudah lama tak makan..dkt uum takda layan pizza pun..sbb save bujet..hahaha..tapi takpa..kerinduan terhadap pizza sudah terhapus..hehee..



then,,lepas mkn pizza..pegi jln2 sekejap mengelilingi cp..hopely dpt jumpa apa2 yg berkenan di hati..namun,,hasilnya..*ZERO*..takda satu pun benda yg menarik perhatian saya..hehee..
lepas ronda2..beli yoyo..air minuman yg penting sekali di beli bila ke cp..air ni mmg sedaaaappp..haha..sbnarnya ada cerita disebalik air yoyo ni..actually saya pernah tertinggal flight gara2 beratur panjang menunggu turn tuk beli air yoyo ni..haha..soo,,bila pegi yoyo ja..saya terpaksa pekakkan telinga..sbb mereka akan sindir2 dan perli saya..hahah..

malam tu balik umah kakak dlm pkul8.30pm sbb mo tgk AF..haha..sebenarnya saya tak follow pun AF ni..juz tgk konsert minggu ke9 dan yg final..yg lain sbb waktu tu berada di uum..bukan takda astro dkt blok..ada..tapi saya malas la tgk tv bila di sana..saya lebih prefer duduk di bilik berehat2..hehe..
then,,adik saya dua2 masuk AF final..betull..tak percaya eyh??..hehe..adik saya lelaki yg 1st namanya Qamarul Hafiz a.k.a Hafiz..dan yg bongsu namanya Qamarul Hakim a.k.a Hakim..haha..kan??..saya tak tipu kan..hehee..saya sokong dua2 ni la..tapi takda undi pun..haha..saya hanya doakan mereka berjaya..hee..saya tak suka la Aril..ceh..wat2 happy kunun mlm tu wktu nak diumumkan sapa juara tu..mst dia bajet dia leh menang sbb ramai yg support dia..tapi alhamdulillah..hafiz yg menang..waaa..happy gila wktu tu..tapi tak best pun konsert AF final thn ni.lagu2 yg diorang bw ntah pape..tak havoc pun..best lagi persembahan pembukaan tu..yg diorng bwk lagu revolusi tu..perghhh..mmg meletup la..tp pastu lagu single tu sumer tak best2..takda memberangsangkan kata Adlin..haha..
apapun..hope mereka berjaya...hehe...

then,,
hari Ahad..pergi jalan lagi..tapi pegi ptg la jam2pm..hajat hati nak pegi jumpa ijam 1st..tapi ijam sakit..soo,kuar la ngn family..pegi tgk wayang PUSH..


best jugak citer dia..tapi sedikit boring..but,,rasanya citer ru nak kita berfikir..tapi maaflah..saya tak dpt fikirkan apa maksud disebalik citer tu..haha..lepas layan wayang..kitorang balik umah..

smpai umah..abg ipar ngn hafiz masak spegathi..eh??..btul tak saya eja tu?..hehe..apa pun ejaannya..diorang masak mmg sedap..hehe..boleh la bukak restoran western food pas ni..hehee
pas makan pg umah cazen jap dkt tg.Aru..mak suh ambil barang..lagipun saya sudah lama tak jumpa mereka..rasa rindu juga..soo pegi la sekejap..hee..

tadi pagi bgun awal..
sbb kena balik umah awal..
hehe..dah la tak mandi..hehe..lantak la..duduk dlm kreta ja pun..bukan singgah mana2..hehe..then sampai umah saya sambung tidur balik..hehee..perjalanan tak jauh pun..dalam 50 minit ja..sbb saya yg bw..klu org lain bw mst dlm 45 minit ja..hehe..beza 5minit ja pun...haha..
oklah..
saya tak makan malam lagi..saya lapar sangat..



penutup entri : pergi la kesedihan..hadirlah kegembiraan..

5 comments:

_Vu-JiE_ said...

nanti aku upload gambar Hari Bersama Cta. Hahaha.

-N e Y r A- said...

pergi la kesedihan..hadirlah kegembiraan..

Fina said...

yup, histeria btul bila hafiz diumumkan menang. hahaha..

prasasti_puteri said...

~wah bestnya balik rumah..~

nurul hidayah roslan said...

Hehhe..... nasib baek hafiz yg menag drpd aril...... =p kan?

Lagipon hafiz suare die merdu la gak!!

Akim pon best mase die nyanyi lagu faizal tahir!!! Gempak glee=D