29 October 2008

Hari Melepaskan Tension

:drive:
Yesterday, i with my friend amoi and her roomates[kak pah+kak zila+ida] go to jln2 mencari kegumbiraan+release our mind..huhu..best giler dpt pergi bermandi-manda di 'Lata Bayu' iaitu kawasan rekreasi air terjun...mula2 plan mo mandi di kolam air panas..namun,keadaan airnya yg panas giler:mPanas: shingga tahap 101 darjah celcius itu mybbkan kami bertukar plan mandi dikwsan air sejuk pula..nsb baik tempat antara dua taman rekreasi ni xjauh sgt..so,blh la guna plan B..huhu..
mula2 smpai ja dtmpt kolam air panas 2 mmg sunyi gila sbb yg dtg waktu 2 kami ja ber5..hahaha..suppost org dtg mndi dkt situ mlm iaitu dr pkul10pm until 5am..tp dsbbkan oleh keadaan yg myukarkan kami utk bgerak pd waktu mlm..so kami mgmbil pilihan utk pergi pd wktu siang shj..di kala kami dtg..bayar RM4 utk tiket msk..pakcik2 pekerja sdg bkerja mmbersihkan kolam2 bkenaan..seperti mereka mlihat kami dgn ke'pelik'an..namun mungkin kami dgn keadaan yg cool dan slamba so diorg pun ignore ja..hahaha..mgkin diorg rasa pelik sbb waktu siang mmg xssuai utk mandi di kolam bkenaan..ngee..kami hanya mampu merendam kaki shj..namun itu pun hanya dalam bbrapa minit shj..rekod plg lama merendam kaki adalah kak zila iaitu 6minit...itu pun mrasa kpanasan tahap gila babeng..aku hanya mampu merendam kaki dalam 2minit shj!!..sungguh panas air itu...mo mandi pun takut mlecur badan..nnt kurang pula hantaran..setelah bermain2 dsana buat 1jam..kami pun mengambil kputusan utk pergi mandi di air terjun 'Lata Bayu'..dsaat melihat shj air terjun itu.aku melonjak girang:dancepanda:..hingga xsabar utk terjun dan bermandi manda:mMandi:...sebenarnya aku sdah rasa panas sbb xmndi pagi tadi..hahahhaa..then keadaan teruja aku dan kwn2 cpt2 kuar dari kereta dan mengambil segala keperluan yg perlu dbawa..termasuklah roti,air,tuala,baju,bikini,sabun2...hahahaa...
kami bermandi-manda sehingga lupa diri..hehehe..xtau mo crita mcm mana sbb amat teruja dan gembira shingga xdpt dgambarkan dgn kata2:puteh_2:..hehehe..ttp mmg best gila..hehehe...klu dpt pg ngn kwn2 'sehati' aku mst lg happening..hahaha..padahal mmg dlm fikiran ini ada plan mo bw diorg nnt mndi dsitu..myB sem depan..kwn2 jom pg mndi air terjun!!!...hehehe
after mndi2 kami pun balik ke kolej..namun sblum itu singgah berehat di rumah kak pah..mkn lunch dkat sana..rehat2..stlah berada 1jam dsana, kami pg pula singgah dkt umah abg ida yg hendsom 2:cinonet_10:...alamak!dah kawen upanya..huhu..xlama singgah, juz mo ambik laptop ida ja..then kami pun balik ke kolej..perjalanan balik sungguh dan amat meletihkan kerana dkala itu aku sungguh mengantuk..ada siapa2 yg mo tlg aku drive x?:mSurrender:..hohoho...bwk keta laju2 agar cpt sampai dan blk terus merehatkan diri..huhu..sampai kolej pkul8.30mlm..blk2 terus pg mnd dan stay ngn kwn2 jap dkt bilik then terus tdo..
Ni adalah gmbar2 yg dpt di'capture' mggunakan hp aku+hp amoi...gmbar yg lain ada dkt camera kak zila..xambik lg...
:mCamera:


penamat entri : mmg best gila pg mnd manda..lain kali mo pg lagi la..huhuhu...
:cinonet_04:


Girls Myspace Comments

2 comments:

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

wah..bukan main lagi mandi manda ye...tak ajak pong hehe...

dah lama tak g sana mandi tp sejuk oo..budak2 ni tak suke sejuk..macam g air terjun kota tinggi ari tu..dah ler masuk kene bayar sorang rm9 tp mandi tak sampai 1 jam pun..rugi..rugi..

+ iNaMoRaTa + said...

ye ke kak?..
hoho..rugi2..nape xajak rin..hahaha..comfom bdk2 2 ska..ngeee...
2pun msk rugi jgk kene byr RM4..tp xmndi pun sbb air dia pns gila..hehehe