01 February 2011

Thank u bapa♥mama Part I

No idea actually..mood mengarang sangat² down sekarang..Tapi,,blog meronta² minta entry baru...hummmp[!]...Dua tiga minggu ni cuci mata shoopping sakan with my family..Alhamdulillah rezeki ada sedikit murah..Boleh lah dikatakan macam durian runtuh...{wallaaa ayat kaku gila weeyy}...apa kejadah ayat macam tak berapa bestt ni..hurrmmm[!]..

Jap-jap...i tarik nafas dalam² dulu...ermm ni mungkin sebab otak buntu memikirkan mimpi i semalam...HAHAHAHA..mimpi anehh gilaa...siap boleh terbang² lagi..memang anehh tu yang sampai otak sedikit mereng..{baiklahhh sudah syok sendiri}

Straight to the point..berbalik kepada durian runtuh...macam best saja bila sudah kena durian runtuh boleh main tunjuk² saja bila mahu membeli barang...sebut saja sama bapa mahu apa..terus pegi beli...besttt ooo..tapi,,i tidak lah kejam sampai minta barang mahal² sampai beriban² bagai...minta yang murah² saja...ngeee...

Weyhh..entry macam show-off  T____T...{abaikan}..bukan niat sebenarnya...jangan salah anggap..tapi kalau mau salah anggap juga------> terserahhh[!]

Kalau dulu...hanya mampu pandang saja dari luar kedai..tumpang tengok dekat umah orang lain saja...kini,,Alhamdulillah sudah mampu memiliki sendiri...kali ni,,bukan hanya untuk i,,tapi KAMI SEKELUARGA memiliki...korang jangan aa kejam..memang kami baru mahu memilki walhal rumah kalian dua tiga tahun yang lalu sudah memilikinya bukan[?]..hehe..soo,,bila sudah mampu tu yang buat diri rasa teruja sangat..HAHA..mesti korang cakap macam ni---->alaahhh,,kami sudah lama beli..apa lah sangattt[!]..HAHAHA...i tidak kisah...

Taraaa..

buat jira dan hafiz..lepas ni korang tak payah mau berebut² kumpul duit bagai untuk beli tv baru dekat umah kita okei..lebih baik korang simpan duit korang tu untuk kegunaan study korang...okei adik-adikku...jangan anggap diri susah sangat sampai mau kerja sambil study..ekonomi kita sudah stabil..soo,,tumpu dengan study tu..lebih² lagi buat ko hafiz...okeii ♥..i hope u will happy after see this..soo lepas ni boleh belajar dengan happy..kasi up pointer tu..nanti kami pegi lawat ko disana after kak iyah convocation..okeii dear[!]

Selain itu,,i sudah lama ingin memilikinya...namun,,dengan harganya yang mahal i mungkin akan dan mungkin tidak akan memilikinya dalam masa terdekat..i ingat i akan memilikinya bila i sudah kerja nanti..or mungkin hadiah hantaran tunang or kahwin mungkin...tapi,,i tahu itu adalah agak lama lagi dan i rasa amat mustahil kerana dengan keadaan ekonomi boifren i,,i rasa i tidak akan selfish untuk memaksa dia membelikan i barang mahal macam ni semata² untuk kepuasan hati i sendiri...yaa,,i anggap barang mahal sebab i memang tidak mampu mahu membelinya..kalau korang mungkin setakat 3-4 ratus tu dah jadi perkara biasa kot..bagi i nop[!]...banyak benda penting lagi yang i harus utamakan...Kalau dulu,,i selalu curi² try jam tangan crocodile adik i jira...HAHAHA[!]..{jan ko ketawakan aku aa jira}...ya,,i selalu curi² pakai..dia pun dapat sebab my uncle yang baik hati bagi dekat dia...selalu berangan mau pakai jam tangan mahal...tapi,,hanya mampu pakai sekejap then letak balik..kwang-kwang-kwang[!]..Tapiii,,jangan risau..i sudah dapat apa yang i hajati bila bapa i belikan jam tangan baru untuk i..yeaaayy[!]..tanpa i minta pun,,bapa yang mahu belikan..umur 25thn baru dapat pakai jam mahal..mesti korang dah lama memilkinya kan[?]...

Taraaaa...

pilih yang ni saja sebab memang tidak banyak choice..hurmm[!]

Thenn...dah lama terfikir mahu beli sangkar kucing ni...tapi,,i tahu ekonomi tidak stabil lagi...so,,tidak berani mahu minta sama bapa...tapi,,tadi sudah berani² minta sama bapa...weeeee[!]...tadi kami pegi kk sebab kakak i ada appointment dengan doktor pakar...lagian,,menghantar kazen² i balik kk sebab diorang tido umah i,,semalam diorang dari Labuan mahu balik kk tapi singgah umah i dulu stay satu malam...ohh sudahh lama tidak sleep-over bersama...lupa snap picture sebab i tahu mereka sangat² penat...then,,waktu otw mahu balik,,i cakap dengan bapa mahu beli sangkar untuk kucing...then,,terus pegi beli..first i pilih yang kecik saja...yang murah saja i tidak mahu beban dengan bapa..tapi bapa suruh ambil yang besar..tidak kisah la mahal..then,,dengan besar hati i ambil sangkar yang besar harga RM88...bagi korang tidak mahal..bagi i mahal..thankss...

jeng-jeng...

Lepas ni tidak perlu risau lagi dengan keselamatan diorang..yeaayy[!]..sebab sebanyak² anak kucing i lahir sebelum ni semuanya dibaham harimau kucing jantan yang suka meroyan..HUH[!]

HAHA[!]..Boring gila cerita i..sama macam muka budak dua orang ni yang boring gila tunggu lama² dalam hospital..sengaall bontot menunggu weyy[!] adik i sampai dua kali pegi toilet tunggu turn tidak sampai² lagi..

Natural beauty itulah diriku..{makan penampar}
see..ini bukan muka boring..ini muka kontrol cun..DUSH[!]

Baiklah...mata sudah berpinar² menahan mengantuk..nanti i update part II bila ianya sudah siappp...omaigood tidak sabar[!]...

Buat bapa ♥ mama...Thank u very² much di atas segalanya...Bapa kata "sesuatu yang terjadi pasti ada hikmahnya dan kita haruslah sabar dengan ujian Allah..kerana bila kita sabar,,Allah akan beri kita nikmat yang cukup indah"...sejak bapa pencen ekonomi kitorang tidak berapa stabil..kami hanya mampu bersabar..waktu tu,,memang sangat susah...kena simpan duit untuk adik² i yang masih study..i pun belum ada kerja..soo,,waktu kita susah ni laa kita dapat tengok siapa kawan kita..siapa lawan kita...nasib baik ada juga keluarga² yang selalu tolong dan Alhamdulillah...berkat kesabaran kami..Allah kurniakan kami rezeki yang baik...dan,,itu tidak membuatkan kami lupa diri sebab rezeki tu juga kami sudah berkongsi dengan keluarga yang selalu tolong kami waktu susah...thanksss uwa laki♥uwa bini...babu dan paci..boifee..uppa...InsyaAllah bila farin sudah kerja nanti..farin tidak akan lupa jasa semua yang sudah banyak tolong keluarga farin...farin janji...T____T

sooo,,bila kita mau pegi vaca[?]...Jumaaaattt niiii[!]...yeeeaaayyy...i dengan family² i akan pegi vaca...byeeee[!]

10 comments:

Puteri Hazirah Jaafar said...

jeles2!!lama suda nda tukar jam!uhuk!

farinajaafar said...

@Puteri Hazirah Jaafar

hahaha...jam ko okei lagi apa..minta la benda lain pula...

2-3 hari ni bapa asyik sebut blackbarry-blackbarry..asal pegi singgah kedai phone bapa cari bb..dan yang kami juma hanya blueberry...klu ndaaaa,,gigit jari la ko tgk aku pkai bb...HAHA...

pssstt,,minta gajet lain pula..heheeh

Puteri Hazirah Jaafar said...

mo mnta phne la..
boleyka 2??phne neyh btol2 mngada!!
balik2 aku tpaksa reset..huk3!

farinajaafar said...

@Puteri Hazirah Jaafar

why not...pegi la call bapa..hehehe...wwaaahh[!]..hahaha

Puteri Hazirah Jaafar said...

hahahaha...~~laterla aku kol mama!;p

farinajaafar said...

@Puteri Hazirah Jaafar

okeeeii..HAHA[!]..
mari kita selalu amalkan solat sunat taubat..agar kita sentiasa dilindungi dan dirahmati olehNya..buat diri kita,,dan keluarga kita...=)..okei..

dan..selalu bersedekah biarpun hanya 10sen setiap hari kepada siapa2 saja..okei..

mari bersyukur...Alhamdulillah..

Puteri Hazirah Jaafar said...

gudla 2!alhamdulillah!

farinajaafar said...

@Puteri Hazirah Jaafar

okeilaa..i mau tidur..sudah mengantuk...hehe..nnt kita story2 okei..banyak mau story..daaaa...♥u! struggle utk final year[!]..good luck[!]

mr_mrs mikko said...

kmi mc lg pkai tb tebal parin.
hahaha..

farinajaafar said...

ndapa wani...nnt hari raya mesti akan ditukar tu nnt...okei..=)
btw,,tv tu lagi best tgk sbb nda silau mata..tv besar ni silau mata meliat tb..hehe