17 September 2009

Farina In Relationship Again




Setelah beberapa hari hidup tanpa dia di sisi..aku mengambil keputusan untuk kembali kepada bb..ia,,mungkin rasa ianya agak janggal..setelah hubungan ini digantung tnpa tali aku memilih sendiri untuk kembali kpd dirinya biarpun aku tahu sakit yg akan aku terima bila aku kembali mencinta..tapi,,phubungan selama 6 tahun lebih ini membuatkan aku lebih kuat utk kembali kepadanya...

biarlah,,aku rela dan sanggup disakiti,,tapi aku tak sanggup sakit tanpa dia di sisi...saat2 aku meminta perhubungan ini diputuskan,,aku tak tahu apa perasaan aku..aku sendiri yg confius dgn keputusan aku..hendak ditelan rasa sakit..tapi hendak di buang rasa sayang...dia pun menerima seadanya..tanpa kata rayu..tnpa kata pujuk..so,,aku mengandaikan mmg itu yg ianya mhukan dlm phbgn ini..

selang beberapa hari,,i send text to him..and

i said : i miss u..
he replied me (after 10min) :
bukan kita sdah xda apa2 hubungan ka??..

aku rasa dia sdg berfikir & confius..besa la lelaki..ego kan..aku xreply apa2...wktu tu aku rasa sakit hati sgt2..hee..then,,pbualan tamat mcm tu ja..

then,,hari kedua after break..mlm tu aku xdpt tdo..aku sedih sgt2..aku ngis..then,,aku msg kwn2 yg aku rasa blh bg support ngn aku..and the result is 'ZERO'..tiada sorg pun yg replied msg aku..hehe..padan muka aku kan..haha..and i was think..mana kwn aku yg selama ni bila sedih dan nangis cari aku..minta support ngn aku...bila saat2 diorg clash ngn gf/bf diorg..mana??...aku cukup sgt terkilan...mlm tu aku sgt2 terkilan...aku rasa,,my bb lagi baik la bbndg kwn2 yg tlh mghilgkan diri dkala aku kesedihan..iaa,,wktu diorg sedih,,cari aku..smpai aku ni gelabah ayam risau ngn kwn ni..hurm~ xpe..realiti kehidupan..

eh! aku tak ada niat pun mo ckp pasal kwn..aku mo ckp pasal bb aku...then,,bbrapa hari sblum balik kk..aku berhajat mo belikan bb baju melayu coz dia kata dia xda bju raya thn ni..tp,,dia takda la kata mo minta belikan dan meraih simpati aku agar aku belikan baju melayu..tak! bb aku tak penah mo bsandiwara dan minta simpati..bb aku cuma flexible..mcm org xda perasaan..huhu..maaf bb..aku terkutuk ko syg..hahaa...

then,,mo ckp la ngn mama bb..mama bb takda di rumah..then,,call la adik dia..he..upanya mama ada belikan dia bju raya..he..dlm hati aku,,msti dia happy..sbb ada juga bju raya dia..hee...tapi wktu ni blum baik lg..kami msh bersengketa..hee

then,,after bbrapa hari..aku text dia lg..

i was said :
aku sgup disakiti olehnya,,tapi aku xsup sakit tnpa dia dsisiku..

stelah berbincg n slow talk..akhirnya,,we're in relationship again..alhamdulillah..i was feel very happy..takpa la..lepas ni klu dia tak pdulikan aku lg..aku redaa..lgipun kwn2 aku ada iaitu pogie & wiwin yg slalu text aku tnpa rasa jemu..diorg je la yg teman aku dan dpt bkongsi kgembiraan dgn aku..thanks pogie n wiwin...i luv u all...

then,,bb kata mo jemput aku dekat airpot wktu aku blik nnt sbb aku bufday..lagi lah aku rasa tak sabar mo balik..aku mo tgk senyuman mahal dia tu..mana tak mahal..ingat senang2 ka dia mo snyum..susah tau!! hehe..then,,stlah dpertimbgkan..akhirnya my sister yg dtg jemput..nvmind..i was happy jga..ada kak ati jga dtg jemput..hehe..tq kak atie..

now,,sdah balik bbrapa hari..aku tak dpt jmpa bb lg..hurm~ hatiku meronta2..bila la dpt tatap wajah bb ku ini..aku mo dia tau yg aku,,saaayg sgt2 ngn dia..sgt2..biarpun hati aku penah berubah..tapi,,takkan sekali2 aku berhenti utk mencintai dirimu..sbb dihati ku sdah bertapak lama dirimu...

takpa la syg..after bbrapa minggu ni..aku banyak mengerti dunia kehidupan yg sbnar...aku tau mana kawan,,mana yg tak bisa jadi kawan...selama ini yg aku agungkan,,upanya hnya tahu ambil ksempatan..mana yg pentingkan diri sendiri..semuanya b..bukan mahu bkata dirimu lebih baik selepas terhantuk dan terngadah..tapi,,sebenarnya..dirimu lebih baik..kerna tak pndai berpura2..bila dirimu sayang..kamu kata sayang..bila dirimu kata tak sayang..dirimu betul2 tak sayang...diam mu lebih aku senangi dari yang pandai berkata2 hnya bersandiwara...

setelah lama tidak mengupdate..aku banyak memendam rasa...tapi,,aku happy..tidak bermakna semua ini boleh membuatkan aku bersedih..tidak..aku tidak akan bersedih..La Tahzan..jangan bersedih di atas sesuatu yg tidak berguna..mungkin aku terlalu baik hati hingga org lain sanggup pergunakan aku seadanya...

okay~ mulai dari hari ini..aku akan cekalkan hati untuk menjadi seorg yg tidak mudah bersimpati kpd org lain yg hnya tahu mengambil kesempatan...huh!!..lepas ni klu susah jgn cari aku lg tau..aku tak ingin mendengar semua kesedihan dari kamu..kerna,,di kala aku sedih..kamu tiada utk aku..hik3..mmg la..aku ni bukan siapa2..hee..

ya ampun..sudah jauh farina terpesong dari tittle entri..besala..sudah lama tak hupdate ni buatkan aku rasa laju ja ingin mencurahkan segalanya yg terpendam..hehe...
rindu la ngn wiwin,,pogie,,apy,,chombee,,amy,,kilut dan tdk pernah dilupakan..adik fifie..i miss u olss...aku juga mau say thanks buat rakan2 fbook ku yg slalu ada utk mendgr celoteh ku tiap hari tanpa rasa jemu dan penat..hehee..

oh ya~ suprise...
aku sdah beli tiket balik final tau..happynya...bila aku sdah balik sabah nnt utk yg terakhir kali,,and hopely itu last sdah aku berada di uum..aku mahu melupakan segala yg sedih2 wktu aku dkt uum..aku ingin bawa kenangan yg indah2 ja..yg sedih2..semua aku mo lupakan..evrythg yg sedih..termasuk kwn yg penah wat aku sedih..maaf!..huhu...aku balik 19hb nov..exam aku last 19hb nov pagi...mlm tu flight aku dr a.star pegi kLia jam9.30pm..then,,flight pegi kk jam 9.30pg..haha..aku kena tidur dkLia la nmpaknya..takpa2..nnt aku suh pogie teman aku..hehe..g,,nnt aku akan myusahkan ko lg darling..hehee...tak pun,,wiwin,,ko tpaksa beli tiket sama ngn aku...huhu..ko tak sian ka sayangs ko ni sorg2 dekat kLia tu..hehee...

penutup entri : buat baik berpada2..eh salah!! ijam,,maafkan aku telah buat ko sedih..tapi,,its fair kan..ko pun slalu wat aku sedih..heheee

3 comments:

nursarah87 said...

huhu..

uhurm..aik..sori tersasar sesat ke entry ini..

mmg selalu pempuan akan rela disakiti oleh dia tapi tak rela tanggung kesakitan apabila dia tiada di sisi..

er, semuga berbahagia dan berkekalan..=)

Fina said...

teringat waktu beberapa tahun yang lepas waktu break dgn org yang sudah 6 thn bersama.... :)

sedih gila.

iNaMoRaTa said...

nursarah..
thanks menjenguk..dtg lg if free k..
iaa..mmg mcm tu..tu yg boy mcm tak brapa mghargai prempuan..tp,,tak semua..kdg2 ada juga yg terbalik..hehehee

fina..
ia ka?..urm..aku pun ntah smpai ka nda jodoh ni..pjg umur da la jdoh...klu nda..nda la..hehee
jan ko sedih2 aaa syg..hee..byk lg yg lain..hehee