21 June 2010

Muka Buku | kebaikan & keburukan |

Toing..Toing...Toing...

Since i rasa muka buku ni sangat² melekakan i..bekobar² je rasa minda i ni mo update tentang muka buku nih! bergetar semua lutut² i ni mo cari idea bagai..HAHA..

okei..i tau..i tau..*please jgn berjela² panjangnya ur entry ni*

Kebaikan Muka Buku
  • Dapat mengeratkan silaturrahim sesama rakan dan taulan..dapat jumpa balik tau kawan² yg sudah lost contect...dan juga dapat kwn baru tau...HEHE..
  • Bagi yg belum ada boifren/gofren tu..muka buku ni la tempat mencari jodoh..tapi sila jangan perasan bagi yg sudah ada pasangan tuh jangan mengada pula mo cari yg baru dan extra bf/gf..dan yg rasa² belum cukup umur tu..jangan mengada okei!..
  • Dapat lah cari link atau kabel..HAHA..
  • Dapat extra money tau kalau berbisnes..dan skrg mmg tengah HOT online bisness dekat muka buku..sampai i pun naik gila sbb byk brg² yg cantek² tapi i takda duit...T______T...
  • Uolss dapat mengemukakan idea yg bernas tentang apa shj yg korg fikirkan best!
  • Dapat share info berguna tau..macam i selalu like notes yg kak yana a.k.a umi tentang ilmu akhirat..memang I LIKE!...
  • Jimat kredit tau! tak pyh mo sms bagai...massage ja dekat muka buku..HAHA..ni kalau bab jimat kartun Hagemaru ni mmg masuk carta nih..HAHA...
  • Boleh jemput kawen pun main tag ja dekat muka buku..ni lagi 1 jimat masa dan wang..tak payah mo hantar² kad lagi...jimat..jimat..[-__-]..
  • Gosip hangat cepat ja kita tau..HAHA..bagi yg takda muka buku..mmg org last tau..dan pasti akan dapat tarian lambat tahu..*tarian Nataso..fara n da geng*..HAHA..

Keburukan Muka Buku
  • yang pasti memang i mau tulis ni keburukan no SATU..meLEKAkan i!!! habis semua kerja i tak siap bila asyik mengadap benda ni saja...
  • okei pasti,,bila ada kebaikan mesti jga ada keburukan...bila ada salah faham ja,,yg KAWAN jadi lah LAWAN..yang BAIK jadilah JAHAT..yg tidak kenal pun kenal sebab dah asyik berperang mulut saja dekat muka buku...muka buku pun sudah bertukar jadi muka buku bermuka²..
  • sebab muka buku org boleh putus cinta..HAHA..
  • muka buku ni kalau di salah guna boleh jadi bad influence tau! ada pula manusia yang tak berhati perot pegi letak gambar² ntah apa² dalam muka buku...ada lagi,,gambar sendiri pun di letak utk tontonan umum...maksud i gambar yang tak sepatutnya diletakkan...gambar tu simpan sendiri ja pun tak boleh kah?..perlu kah di letak utk tontnan umum..i ni bukan la mo berlagak baik..tapi itu adalah utk menghalang dari FITNAH DUNIA..karang ada yg cakap macam²..uollss juga yg sakit hati bagai..ada lagi merengek menangis terlolong..aku punya gambar kena letak tempat gambar lucah..HAHA..padan muka..salah uollsss la letak gmbar nampak tetek dan pepek tu buat apa..ni la bila manusia sudah hilang rasa malu..semua pun mo ditayang..okei..i bangga sbb i pakai baju seksi..i bangga sebab peha i putih...wat da tak berotak!! dah la hodoh..bodoh pula..eiii..i tgk pun rasa mo muntah ooo sbb terlampau lah bida!..
  • muka buku..buat orang taksub dengan hal duniawi...mcm i..T___T...i akan kurangkan bermuka buku mulai sekarang...*insaf..
  • Tambah dosa saja bila ada muka buku ni...ye lah..asyik mo mengata org..tengok gambar org tu...kekekeke..gelak sakan...tengok gambar org ni...kekekeke...gelak lagi...HABIS pahala i..T___T...
  • muka buku..punca manusia melewat² kan solat....haaiiihh...
  • juga punca manusia lewat bangunn sbb lawat muka buku smpai lewat malam...huuuuh!
  • apa lagi aa..aaa...teda kali sudah! HAHA...

Jadi kepada rakyat² sekalian..berwaspada la dengan muka buku...mmg ada kebaikan..namun ianya juga mengundang keburukan...main la muka buku dengan berpada²..jangan sampai melalaikan...peringatan utk diri sendiri juga...kehkehkeh...apa pun..SELAMAT MAJU JAYA!!

2 comments:

deena awanis said...

sangat setuju keburukan no 1 tuh..skrg i terpaksa mengambil kaedah bukak fb ketika lagi setengah jam nak balik..kalo x...1 keje pun x jalan..huhu

farinajaafar said...

@deena awanis

HAHA..tu lah..tau xpe kan deena..mmg klu fb je hbis semua keje xjalan...HAHA...