31 December 2009

countdown! tik tok...

2009 will be da memory..and we will go to another chapter 2010




waah~cepatnya masa berlalu..pejam celik..pejam celik...rupanya kita sdg menghitung detik untuk da another year tahun 2010...Alhamdulillah,,Allah masih kurniakan aku umur yang panjang..kesihatan yg baik..keadaan yang baik..cumanya,,situasi semalam berbeza dgn situasi hari ini..dan juga esok hari...

2009,,i'm still a student...and now,,its time to me to be da another human yg lebih better dan berdedikasi..selangkah ke alam pekerjaan...menjadi yg terbaik dan lebih baik utk mdpt pekerjaan yg dapat menjamin masa depan aku dan keluargaku...ohhh~dua keadaan yg sgt berbeza...

2009,,aku kurang matang...apa2 yg dibuat tanpa fikir panjang..dan hanya pentingkan keseronokan saja...alam remaja yg banyak mengugat iman...namun,,2010 bakal tiba..will be da matured girl..lebih banyak berfikir tentang sesuatu...lakukan segalanya dgn baik dan bukan utk menjadi sia2...apa2 pun..utk menjadi yg terbaik mmg ada dlm fikiran setiap manusia...cuma cara utk mnjadi yg tbaik mungkin berbeza...

azam?..azam2 tahun lalu rasanya tidak banyak bezanya setiap tahun...sbb azam2 tu ssh betul tercapai sbb tak pernah serius utk mencapainya...tahun ni..will concentrate lebih dan akan pastikan semua azam tercapai..he...

aZam 2010
Menjaga solat 5 waktu
Tingkatkan amal ibadah
Banyakkan membaca buku
Lebih bertanggungjawab
Be matured = my age
Bangun awal
Lebih berjimat cermat
Menjadi yg terbaik~

Wish LisT 2010
Get da great job
Get Engaged
Have my own car


Penutup entri : Apapun azam dan wish list anda..jadilah diri sendiri..be ur own self...and never forget,,always berdoa kepada Allah..sesungguhnya,,kita hanya mampu merancang..Allah yg menentukan...berubahlah menjadi yg terbaik...
GoOd Luck to you aLL~ ganbatee~



3 comments:

IeshaGunn said...

Selamat Tahun Baru! :D

ps. lama xmenjenguk blog ini. hehe.

leEya said...

ingin menjadi model?

lawati http://hannahtalent.blogspot.com/2009/12/igin-menjadi-model.html

kalaw u join contest ny..jgn lupe ltak link i k,,tok bgtau dari mana u taw pasal contest ny

iNaMoRaTa said...

iesha..
selamat thn baru jg dik..
hee..akak pun lama tak kunjung blog iesha..hari tu break for a while tuk dunia blogging..hehehee..insyaAllah,,akan slalu mjgk u later..hee

leeya..
tinkiu..will visitg ur page...