06 August 2009

Selamat Jalan Adik ku


Tanpa saya sedar..8hb sudah semakin dekat..tinggal beberapa hari saja lagi adik saya Hafiz bakal terbang ke Indonesia coz futher study dia di sana..abg fiz dapat tawaran study di Institut Pertanian Bogor, Jakarta dalam bidang Veterinary Tahniah abg Fiz..akhirnya impian abg Fiz utk further study di sana tercapai juga..jangan malas study okay..pergi la dengan harapan..pulanglah dengan kejayaan ya dik..

erm..selama 5 tahun abg fiz akan study di sana..dan sah2 la raya ni mmg dia tak balik sabah..okay~mata saya sudah berkaca-kaca saat menaip entri ini..sedihnya..saya sangat sedih..maafkan kak ina abg fiz..kak ina relakan abg fiz pergi study dsana..tangisan ini bukan utk menghalang pemergianmu..tapi biasala..mcm tak kenal kan kakak mu yg kuat nangis sorang ni..abg fiz rajin2 study okay..jangan malas2..berada di negeri orang jaga diri baik2 k sayang...biarpun lelaki..tapi abg fiz harus juga jaga diri..ingat!!kuatkan semangat mu okay..yang penting,,kami semua di kampung sentiasa akan mendoakan kesejahteraan abg fiz di sana..akan selalu doakan kejayaan abg fiz..akan selalu ingat dlm setiap doa kami..

hurm..habis kak ina study,,abg fiz lagi yg kena pergi jauh..masa kita bersama hanya waktu cuti saja..kebanyakkan masa kita dihabiskan dengan menuntut ilmu..kak ina masuk asrama dr form1 smpai form5..then,,abg fiz pun dapat asrama jauh dari kami bila msuk form1..bersama hanya waktu cuti sekolah saja..then kak ina further study di uum..belum puas bermesra kita terpisah lagi..habiskan masa hanya bila cuti saja..then,,kak ina hbis study..abg fiz pula kena bertapak jauh di negeri orang selama 5 tahun..hanya dapat jumpa bila cuti saja..itu pun tak nda tau bila lagi abg fiz balik Malaysia..tapi kak ina dgr raya ni abg fiz nda balik..sbb visa belum matang..lagi kak ina rasa sedih..tapi ndapa..biarpun kita banyak habiskan masa menuntut ilmu..kita masih rapat..bergosip bersama2..talian telefon ja la yg dapat melepaskan rindu kita kan..hehe..nnt sudah smpai di sana nda tau dapat ka lagi bergosip smpai berjam2 lamanya..hehe..ndapalah..kak ina akan selalu ingat abg fiz..nnt bila kak ina sudah dpat kerja..kak ina buat roaming call abg fiz dsana okay..jgn risau..will call u setiap minggu..okay..dunt worry..kak ina sanggup buat apa saja demi adik2 kak ina..janji korang semua happy..


suka sangat tengok gambar ni actually..adik2 ku tengah menjamu selera..hee

erm..saya sudah penat..nnt saya mencoret lagi okay..
abg fiz..ingat pesan kami semua okay..yang penting,,solat jangan tinggal..okay..

Hafiz will going to Jakarta this saturday 08/08/09 by Airasia..My dad pun akan pergi ke Jakarta juga hantar adik saya..semoga Ayah saya selamat pergi dan selamat kembali..amin..pa,,jangan lupa pakai mask tauu!!..wajib!!..hee..then,,abg fiz..selamat berjuang!!..kami sentiasa doakan kejayaanmu di sana..selamat pergi dan selamat kembali...

3 comments:

_Vu-JiE_ said...

adik ko pi jakarta?
waaahhh~~!!
yes! yes!! bulih kirim kebaya sulam cantik2 murah2. hahaha..
atau paling kurang, kirim salam sama Rangga. hahahaha..

-N e Y r A- said...

oke! i pon nk kirim kebaya sulam cantikkk bnyak2

iNaMoRaTa said...

vujie..
iaa..hari ni dia bertolak..hjg taun ni klu H1N1 tu sdah mereda mayb akan buat trip 1 fmily p sana...best2..jom join sekaki..hehehe...

neyra & vujie..
kebaya sana cantik2 kan..ari tu cazen ku pegi jakarta beli kebaya..cantik siot..takpa2..nnt klu pegi sana borong habis2an..hehehe...